Anvian ylimääräinen yhtiökokous hyväksyi Elisan ja Anvian yritysjärjestelyn

Anvian ylimääräinen yhtiökokous hyväksyi 29.6.2016 yhtiöiden esittämän yritysjärjestelyn, jossa Elisa ostaa Anvian Telecom-liiketoiminnan, IT- ja hostingpalvelut sekä Anvia TV- ja Watson-liiketoiminnat.

 Ostettavat liiketoiminnat ovat Elisan ydintoimintaa. Anvialle omistusrakenteen selkeyttäminen mahdollistaa keskittymisen kasvualoihin ja omistaja-arvon kasvattamiseen.  Kauppa tullaan toteuttamaan 1.7.2016 ja sillä ei ole välittömiä vaikutuksia asiakkaiden palveluihin eikä henkilöstöön.
Anvia jatkaa vahvasti kasvavissa palveluliiketoiminnoissa, joihin kuuluu turvateknologisia ratkaisuja toimittava Securi, uusi asennusyhtiö Viria, sovellusratkaisuja tuottavat Fenix ja Hibox sekä Ruotsissa tv-operaattori Sappa. Elisan turvaliiketoimintayhtiö Tansec Oy henkilöstöineen siirtyy järjestelyssä Anvialle.
– On hienoa, että monien vaiheiden jälkeen yhteistyössä syntynyt ratkaisu on hyväksytty ja osapuolet voivat kehittää omaa liiketoimintaansa. Elisalla on nyt erinomainen mahdollisuus tarjota tietoliikenne- ja viihdepalveluita entistä laajemmin ja osoittaa olevamme hyvä kumppani alueen asiakkaille. Olen iloinen voidessani toivottaa Anvian osaajat tervetulleiksi Elisaan ja Anvia Securi saa erinomaisen vahvistuksen Tansecin henkilöstöstä, sanoo Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.
– Anvian hallitus päätyi esittämään yhtiökokoukselle tätä sopimusta punnittuaan tarkkaan eri vaihtoehtoja. Omistusta koskeva epävarma tilanne on heikentänyt yhtiön tulosta ja vienyt johdon voimavaroja liiketoiminnan kehittämiseltä. On hyvä, että asiaan saatiin yhtiökokouksessa nyt päätös ja voidaan katsoa eteenpäin. Uuden Anvian muodostavat yhtiöt ovat kaikki hyvässä kasvussa ja sovittu yritysjärjestely mahdollistaa keskittymisen niiden vahvistamiseen. Anvian vankka sijoitusomaisuus on tukena liiketoimintojen kehittämisessä ja omistaja-arvon kasvattamisessa, sanoo Anvian toimitusjohtaja Mika Vihervuori.
Anvia Telecom Oy, Anvia IT-palvelut Oy, Anvia Hosting Oy, Anvia TV Oy ja Watson Nordic Oy yhdistetään Elisaan 1.7.2016 ja liiketoimintojen yhtenäistämisen suunnittelu käynnistetään heti. Projektia johtaa Elisan aluejohtaja Ari Punkkinen yhdessä Anvia Telecomin toimitusjohtaja Harri Suokon kanssa.
Elisan ostamat yhtiöt jatkavat toistaiseksi Anvian telecom- ja viihde-asiakkaiden palvelemista normaaliin tapaan eikä nykyisiin palveluihin ole tulossa välittömiä muutoksia. Mahdollisista palveluita koskevista muutoksista sekä uusista palveluista tiedotetaan asiakkaita hyvissä ajoin ennakkoon.
Lisätietoja www.elisa.fi/anvia sekä www.anvia.fi
Lisätietoja tiedotusvälineille:
Anvia Oyj, hallituksen puheenjohtaja Aappo Kontu, puh. 044 425 2210 ja toimitusjohtaja Mika Vihervuori, puh. 040 720 2140
Elisa Oyj, talous- ja rahoitusjohtaja Jari Kinnunen, puh. 010 262 9510 tai Viestintä, puh. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

Loihteella tapahtuu

Joulutervehdys Loihteelta

Taas on kuluva vuosi kiitämässä kohti seuraavaa, ja odotamme jo innostuneina tulevaa. Ennen vuodenvaihdetta saamme kuitenkin nauttia taianomaisesta joulunajasta. Haluamme kiittää ihan jokaista asiakastamme ja yhteistyökumppaniamme kuluneesta vuodesta! Perinteisten joulumuistamisten…

Antti Hemmilä nimitetty Loihteen general counseliksi

OTM Antti Hemmilä on nimitetty Loihteelle yhtiön lakimieheksi nimikkeellä general counsel. Hän aloittaa tehtävässä 8.1.2024. Antti Hemmilä toiminut viimeksi lakimiehenä Enfo Oyj:ssä ja sitä ennen asianajotoimisto Boreniuksella erikoistuen osakeyhtiölakiin, yritysjärjestelyihin…