Viria laajentuu tiedonhallintaan hankkimalla merkittävän osuuden Aureolis Oy:stä

Viria-konserni laajentaa toimintaansa tiedon analytiikkaan ja jalostamiseen ostamalla 41 prosentin osuuden Aureolis Oy:stä, joka tuottaa ratkaisuja liiketoimintatiedon hallintaan (business intelligence, BI).

Vuodesta 2001 toiminut Aureolis Oy luo tietovarastointiin, analytiikkaan, raportointiin ja tiedon jalostamiseen liittyviä ratkaisuja isoille ja keskisuurille yrityksille. Viime vuosina yhtiö on kasvanut voimakkaasti ja saavutti viime vuonna lähes 7 miljoonan euron liikevaihdon. Työntekijöitä Aureoliksella on lähes sata. Heistä pääosa on Espoossa, mutta yhtiö on laajentanut toimintaansa myös muualle, viimeksi Lappeenrantaan.
Kauppa on tärkeä askel Virian strategian toteuttamisessa, sillä tietoliiketoiminta on valittu yhdeksi Virian pääliiketoiminnoista turva- ja verkkoliiketoimintojen rinnalle.
”Tiedonhallinta on erittäin mielenkiintoinen, kasvava liiketoiminta, ja Aureolis on vahvalla kasvullaan osoittanut olevansa sen huippuosaaja. On hienoa päästä mukaan kehittämään yhtiötä ja tukemaan sen kasvua edelleen. Tieto ja sen käsittely liittyy vahvasti Virian nykyisiin liiketoimintoihin ja ne yhdessä mahdollistavat asiakkaillemme aivan uudenlaisia ratkaisuja. Esimerkiksi turvateknologiassa syntyy valtavasti dataa, jota valvonnan ohella voisi hyödyntää myös liiketoiminnassa. Toinen iso mahdollisuus on asioiden internet eli IoT”, toteaa Viria Oyj:n toimitusjohtaja Mika Vihervuori tyytyväisenä.
”Kaupan tarkoituksena on taata asiakkaillemme jatkossakin BI-alan parhaat palvelut ja asiantuntemus sekä mahdollistaa Aureoliksen vahvan kasvun jatkuminen. Olemme erittäin tyytyväisiä kauppaan ja uuteen vakavaraiseen osakkaaseen, joka antaa meille mahdollisuuden panostaa vahvasti toimintamme kehittämiseen. Kauppa avaa kiinnostavia yhteistyömahdollisuuksia erityisesti analytiikan hyödyntämisen ja IoT:n alueella”, toteaa Aureolis Oy:n toimitusjohtaja Katja Ahola.
 
Lisätietoja
Viria Oyj:n toimitusjohtaja Mika Vihervuori, puh. 040 720 2140
Aureolis Oy:n toimitusjohtaja Katja Ahola, puh. 040 8422 752
 
Viria on turva- ja verkkoratkaisujen, tiedonhallinnan ja tv-palveluiden vahva asiantuntija. Viria-konserniin kuuluvat emoyhtiö Viria Oyj:n lisäksi Viria Securi Oy, Hibox Systems Oy, Tansec Oy ja AB Sappa sekä uusimpana osakkuusyhtiö Aureolis Oy. www.viria.fi
Aureolis on business intelligence -liiketoiminta-alueeseen keskittynyt asiantuntijaorganisaatio. Teemme asiakkaistamme kilpailukykyisiä liiketoimintatiedon avulla. www.aureolis.com

Loihteella tapahtuu

Joulutervehdys Loihteelta

Taas on kuluva vuosi kiitämässä kohti seuraavaa, ja odotamme jo innostuneina tulevaa. Ennen vuodenvaihdetta saamme kuitenkin nauttia taianomaisesta joulunajasta. Haluamme kiittää ihan jokaista asiakastamme ja yhteistyökumppaniamme kuluneesta vuodesta! Perinteisten joulumuistamisten…

Antti Hemmilä nimitetty Loihteen general counseliksi

OTM Antti Hemmilä on nimitetty Loihteelle yhtiön lakimieheksi nimikkeellä general counsel. Hän aloittaa tehtävässä 8.1.2024. Antti Hemmilä toiminut viimeksi lakimiehenä Enfo Oyj:ssä ja sitä ennen asianajotoimisto Boreniuksella erikoistuen osakeyhtiölakiin, yritysjärjestelyihin…