Energia-alan yrityskiihdyttämö kiinnosti ympäri maailmaa

Lokakuussa käynnistyy Vaasassa Suomen ensimmäinen energia-alan yrityskiihdyttämö EnergySpin. Viria on siinä mukana yhteistyökumppanina.

Hakemuksia kiihdyttämöön tuli yhteensä 56. Yli kaksi kolmasosaa hakijoista oli ulkomaisia. Hakemuksia tuli yhteensä 24 maasta niin Euroopasta, Aasiasta, Afrikasta kuin Pohjois- ja Etelä-Amerikastakin.
EnergySpin-yrityskiihdyttämö on tarkoitettu energia-alan ja energiaratkaisujen parissa toimiville, globaalia voimakasta kasvua hakeville startup- ja kasvuyrityksille. Ohjelmaan hakeneet yritykset ovat energia-alan startup-yrityksiä sekä energia-alaan kytkeytyvien alojen, kuten alan digitalisaatioon, IoT:hen, tekoälyyn, kyberturvallisuuteen, big dataan ja pelillistämiseen keskittyviä yrityksiä.
– Olen erittäin iloinen suuresta kiinnostuksesta ohjelmaa kohtaa. Vaasa on yksi maailman johtavista energia-alan klustereista, mikä näkyy hakemusten monipuolisuudessa ja korkeassa laadussa, sanoo EnergySpin-kiihdyttämön vetäjä Marko Koski.
Syyskuun puolessa välillä 20 lupaavinta startup-yritystä kutsutaan Vaasaan valintapäiville, jolloin startup-yrittäjät tapaavat kiihdyttämön mentoreita ja yhteistyökumppaneiden edustajia. Mentoreina toimii eri alojen edustajia, joilla on vankka kokemus energia- ja kasvuyritysten nostamisesta globaaleiksi menestyjiksi.  Kiihdyttämön yhteistyökumppaneina toimivat yritykset ovat energia-alan globaaleja kärkiyrityksiä ja digitalisaation ammattilaisia.
Valintapäivillä valitaan 8–10 startupia mukaan lokakuun alussa käynnistyvään ohjelmaan. Kymmenen viikkoa kestävä kiihdyttämöohjelma sisältää yrityskohtaista valmennusta liiketoiminnan kasvun suunnittelussa, tuotekehityksessä, kaupallistamisessa, markkinoinnissa ja viestinnässä sekä erityisesti rahoitusasioissa. Kiihdyttämö huipentuu startup-tapahtuma Slushiin Helsingissä.
– Odotuksemme ovat erittäin korkealla, sillä ohjelmaan valittavilla yrityksillä on potentiaalia luoda uusia ratkaisuja energia-alalla. On ilo olla mukana luomassa jotain ainutlaatuista heidän kanssaan, kertoo Marko Kuokkanen, toinen EnergySpinin vetäjistä.
 
lisätietoa: Marko Koski marko.koski@energyspin.fi puh. 050 561 5858
EnergySpin-kiihdyttämön toimintaa tukevat ja rahoittavat yrityskumppanit Viria, Danfoss, Wärtsilä, Yaskawa/The Switch, Vaasan Sähkö, EY, Elisa, Tieto, Citec ja VNT Management. Kiihdyttämön käynnistäminen on yksi Vaasan kasvusopimuksen kehityshankkeista, ja se toteutetaan Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja Teknologiakeskus Merinovan yhteistyönä. Mukana ovat myös Vaasan kaupunki ja Pohjanmaan liitto.

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…