Viria vahvistaa informaatioteknologian osaamistaan investoimalla IT-yhtiö Bitfactoriin

ICT- ja turva-alan palveluyhtiö Viria vahvistaa merkittävästi informaatioteknologian osaamistaan investoimalla digipalveluyhtiö Bitfactor Oy:hyn.

Kaupan myötä Viria laajenee voimakkaasti kasvavalle ohjelmistoalalle sekä vahvistaa tiedon jalostamisen liiketoiminta-aluettaan.
”Ohjelmistokehitys on luonteva laajentumissuunta Virialle, jolla on IT-alalla jo vahva jalansija analytiikan ja tiedon hyödyntämisen sekä kyberturvallisuuden ratkaisuissa. Bitfactor on kasvanut jopa toimialaa nopeammin ja saavuttanut hyvän maineen ja aseman markkinoilla, joten sen näkymät ovat erinomaiset”, sanoo Virian toimitusjohtaja Mika Vihervuori. ”Ohjelmointiosaaminen on olennaista myös Virian omien ratkaisuiden kehittämisessä, kun integroimme yhteen fyysisen ja digitaalisen turvallisuuden sekä tiedon jalostamisen ratkaisuja. Virian asiakaslupauksena on tehdä digitalisaatiosta turvallista, ja tässä Bitfactorin rooli digitaalisten palveluiden kehittäjänä on aivan keskeisessä asemassa.”
”Yhteistyö Virian kanssa auttaa meitä kehittämään omaa tarjontaamme ja palveluitamme asiakkaidemme suuntaan. Meillä on jatkossa mahdollisuus yhdistää osaamistamme ja kokemustamme, mitä voimme hyödyntää niin nykyisissä kuin tulevissakin asiakasprojekteissa. Näin pystymme entistä paremmin mahdollistamaan myös työntekijöidemme ammatillisen kehittymisen”, kertoo Bitfactorin toimitusjohtaja Antti Pelkonen.
Bitfactor Oy on vuonna 2013 perustettu, nopeasti ja kannattavasti kasvanut digitaalisen liiketoiminnan asiantuntija, joka auttaa asiakkaitaan hyödyntämään digitalisaation ja data-analytiikan mahdollisuudet liiketoiminnassa. Yhtiö tarjoaa ohjelmistokehitys-, design- ja data-analytiikkapalveluita.  Bitfactorin liikevaihto oli 14 miljoonaa euroa vuonna 2017. Yhtiö työllistää noin 150 henkilöä Oulussa ja Helsingissä. Yhtiö jatkaa itsenäisenä yhtiönä ja nykyisellä nimellään.
Viria on ICT- ja turva-alan palveluyhtiö, jonka liiketoiminnassa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla kyberturvallisuus, turvateknologian ratkaisut ja tiedon jalostaminen. ”Olemme alan ainoa toimija, joka yhdistää turvallisuuspalveluihin kehittynyttä analytiikkaa ja luo näin uudenlaisia mahdollisuuksia hyödyntää niistä kertyvää tietoa. Bitfactorin monipuolinen osaaminen vahvistaa ja täydentää tarjoomaamme muun muassa pankki- ja vakuutusalalle, joka on edelläkävijä tiedon analytiikan hyödyntämisessä”, Mika Vihervuori sanoo.
 
Lisätietoja
Mika Vihervuori, toimitusjohtaja, Viria p. 040 720 2140
Antti Pelkonen, toimitusjohtaja, Bitfactor, p. 040 566 8977
Viria on digitaalisen ja fyysisen turvallisuuden, tiedonhallinnan ja tv-palveluiden vahva asiantuntija. Viria-konsernin muodostavat emoyhtiö Viria Oyj ja sen tytäryhtiöt Viria Securi Oy, Viria LAN&WAN Oy, Bitfactor Oy, Hibox Systems Oy, Tansec Oy ja AB Sappa. Yhtiöt ovat kaikki hyvässä kasvussa ja monet niistä ovat markkinoillaan suurimpien toimijoiden joukossa. Virian liikevaihto vuonna 2017 oli 88 miljoonaa euroa ja henkilöstöä sillä on noin 530.  www.viria.fi
Bitfactor on vuonna 2013 perustettu nopeasti ja kannattavasti kasvanut digitaalisten palveluiden asiantuntijayritys, jolla on vahvaa osaamista ja kokemusta niin teknologioiden, analytiikan ja designinkin osalta. Bitfactorin työllistää noin 150 henkilöä Oulussa ja Helsingissä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2017 oli 14 miljoonaa euroa. www.bitfactor.fi

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…