Viria on myynyt ruotsalaisen AB Sappan

Turvallisuus- ja IT-konserni Viria on myynyt tv- ja laajakaistaoperaattori AB Sappan sijoittajaryhmälle. Yhtiön uudeksi pääomistajaksi tuli ruotsalainen AB Pamica.

”Viria keskittyy strategiansa mukaisesti turvallisuuden, tiedonhallinnan ja ohjelmistokehityksen ratkaisuihin”, perustelee Virian toimitusjohtaja Mika Vihervuori myyntiä. ”Sappa on erinomainen ja hyvin tuottava yhtiö. TV-liiketoiminta ei kuitenkaan enää ole Virian ydinliiketoimintoja, eikä meillä ollut halua pitää Sappaa vain finanssisijoituksena. On myös Sappan etu, että sillä on alaan paremmin keskittynyt omistaja.”
Osapuolet eivät julkista myyntihintaa. Sen jälkeen, kun Sappa talvella 2015 hankittiin, se on tuottanut myyntivoittona ja osinkoina Viria-konsernille noin 15 miljoonaa euroa
Sappalla on ollut iso merkitys Virian kannattavuudelle ja sen myyminen tulee vaikuttamaan Virian loppuvuoden operatiiviseen tulokseen. ”Tarkoituksemme on käyttää myynnistä saatavat varat Virian strategiaa tukeviin yritysostoihin”, Mika Vihervuori lisää.
 
Lisätietoja  toimitusjohtaja Mika Vihervuori, puh. 040 720 2140

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…