Viria vahvistaa kyberturvapalveluitaan ostamalla Spellpoint Oy:n

Tieto- ja turvateknologian ratkaisutoimittaja Viria on ostanut Spellpoint Oy:n, joka on erikoistunut identiteetin- ja pääsynhallinnan palveluiden tuottamiseen. Kauppa vahvistaa Virian kokonaisturvallisuuden tarjoomaa keskeisellä kyberturvan osa-alueella.

”Spellpoint tuo erinomaisen täydennyksen palveluvalikoimaamme. Pääsynhallintaa tarvitaan kaikkialla, missä käytetään tietojärjestelmiä ja verkkoja. Se varmistaa, että niihin pääsevät ne, joilla on asianmukaiset oikeudet, mutta eivät muut. Näin ollen se on tietoturvan ja tietosuojan kannalta aivan perusasioita. Mitä isommasta organisaatiosta on kyse, sitä kompleksisempi on myös pääsynhallinta, ja sitä tehostamalla asiakkaamme voivat saavuttaa merkittäviä säästöjä”, sanoo Virian digitaalisen turvallisuuden liiketoimintajohtaja Pertti Pikkarainen.
Spellpoint on vuonna 2000 perustettu IT-palveluyhtiö, joka tarjoaa identiteetin- ja pääsynhallinnan palveluita (IAM) isoille ja keskisuurille yrityksille ja julkishallinnon organisaatioille. Yrityksessä työskentelee 26 henkilöä. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Petteri Aatola, joka on yksi sen entisistä omistajista.
”Viria mahdollistaa Spellpointille aikaisempaa suuremmat panostukset palvelutuotteistukseen ja kasvuun. Jatkossa pystymmekin tarjoamaan entistä kilpailukykyisempiä palveluita asiakkaillemme. Virian strategia tietoturvatoimijana on hyvin linjassa Spellpointin IAM-strategian kanssa ja näen mielenkiintoisia uusia mahdollisuuksia”, sanoo Spellpointin toimitusjohtaja Petteri Aatola.
Viria tuottaa kokonaisvaltaista turvallisuutta, joka suojaa sekä verkon kautta että reaalimaailmasta tulevilta uhilta. Kyberturvan lisäksi yhtiö tarjoaa turvateknologian palveluita, kuten kamera- ja kulunvalvontaa. Verkottuneessa maailmassa raja näiden välillä on häilyvä: suojaamattoman kameran kautta voidaan tunkeutua yrityksen sisäverkkoon tai järjestelmiä hakkeroimalla päästä sisään kiinteistöön. Siksi on tärkeätä katsoa turvallisuutta kokonaisuutena.
 
Lisätietoja
Viria: Liiketoimintajohtaja Pertti Pikkarainen, puh. 0500 511 467, pertti.pikkarainen@viria.fi
Spellpoint: Toimitusjohtaja Petteri Aatola, puh. 044 521 5805, petteri.aatola@spellpoint.fi
 
Viria on digitaalisen ja fyysisen turvallisuuden, tiedonhallinnan ja digitaalisten palveluiden vahva asiantuntija. Viria-konsernin muodostavat emoyhtiö Viria Oyj ja sen tytäryhtiöt Viria Security Oy, Aureolis Oy, Bitfactor Oy, Hibox Systems Oy, Tansec Oy ja Spellpoint Oy. Yhtiöt ovat kaikki hyvässä kasvussa ja niillä on vankka markkina-asema.  Virian liikevaihto vuonna 2017 oli 88 miljoonaa euroa ja henkilöstöä sillä on noin 660.  www.viria.fi
Spellpoint on IAM-palveluihin keskittynyt digitalisaation turvaaja. Spellpointin asiakkaina on monia tunnettuja suomalaisia pörssiyrityksiä sekä julkishallinnon organisaatioita. Spellpointin liikevaihto vuonna 2018 oli noin 3 miljoonaa euroa ja henkilöstöä sillä on 26. www.spellpoint.fi

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…