Asiakastiedote: Muutos Virian verkkotunnuspalveluun

Viria siirtyy käyttämään Anycast-tekniikkaa osana .fi-verkkotunnuspalveluita

Hajautetut palvelunestohyökkäykset ovat tulleet ikävän arkipäiväiseksi osaksi internet-verkon turvallisuusympäristöä. Erilaiset vihamieliset tahot kohdistavat hyökkäyksiään yhä useammin juuri nimipalvelimia vastaan, sillä nimipalvelinten rooli yritysten verkkoinfrastruktuurin taustapalveluiden mahdollistajana tekee niistä kiinnostavan kohteen.
Myös Virian nimipalvelimet ovat viime aikoina valitettavasti joutuneet tämän rikollisen ilmiön kohteeksi. Ongelman seurausten lieventämiseksi Traficom on vastikään hankkinut suomalaisten .fi-verkkotunnusten käytettäväksi Anycast-tekniikkaan perustuvan palvelun, joka antaa varsin tehokkaan suojan palvelunestohyökkäyksiä vastaan ja suosittaa välittäjäoperaattoreitaan, kuten Viriaa, ottamaan kyseisen tekniikan käyttöön omien asiakkaidensa osalta.
Anycast-tekniikan käytännön toteutuksesta on lisätietoa Traficomin sivustolla osoitteessa: https://www.traficom.fi/fi/hajautettu-nimipalvelu-valittajien-kayttoon

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

Viria ottaa tämän palvelun käyttöön ilman eri veloitusta oletusarvoisesti kaikille verkkotunnusasiakkaidensa .fi-verkkotunnuksille asiakkaittain 18.1.2021 alkaen. Muille kuin .fi-verkkotunnuksille, tulee Virialta lähiaikoina saataville vastaava (maksullinen) palvelu palveluntuottajakumppanin kanssa toteutettuna.
Palvelun käyttöönotto ei vaadi Virian verkkotunnusasiakkailta mitään toimenpiteitä. Muutoksen huomaa lähinnä siitä, että verkkotunnuksen rekisteröityjen nimipalvelinten joukkoon lisätään nimipalvelimet ns1.z.fi ja ns2.z.fi.
Mikäli Virian verkkotunnusasiakkaana ette halua verkkotunnuksellenne Anycast-toiminnallisuutta, pyydämme olemaan yhteydessä omaan asiakasyhteyshenkilöönne tai Virian servicedeskiin puh. 09 4243 5533 tai jättämään asiasta palvelupyynnön OneManage-palvelussa.

Loihteella tapahtuu

Loihde julkistaa tammi-syyskuun 2021 tuloksen 29.10.2021

Loihde Oyj, Lehdistötiedote, 21.10.2021 klo 10:30 Loihde Oyj julkistaa liiketoimintakatsauksen tammi-syyskuulta 2021 perjantaina 29.10.2021 noin kello 08.00. Loihteen toimitusjohtaja Samu Konttinen esittelee tuloksen webcast-tiedotustilaisuudessa samana päivänä klo 11.00. Lähetystä voi seurata osoitteessa https://loihde.videosync.fi/2021-q3-tulos. Esitysmateriaali ja…