Loihde Oyj:lle lisäkauppahinta Hibox-kaupasta

Loihde Oyj tiedotti 22.2.2021 allekirjoittaneensa sopimuksen tytäryhtiönsä Oy Hibox Systems Ab:n myymisestä ruotsalaiselle Accedolle. Yrityskauppa astui voimaan 1.3.2021.

Loihde on kirjannut kaupan toimeenpanon yhteydessä maksetusta kauppahinnasta 5,9 miljoonan euron myyntivoiton. Kauppakirjassa sovittiin lisäksi lisäkauppahinnasta, joka perustuu Hiboxin vuoden 2021 tulokseen liittyviin kriteereihin ja jonka määrä vahvistuu keväällä 2022. Loihteen osuus lisäkauppahinnasta on enimmillään 1,0 miljoonaa euroa, ja Loihde kirjaa siitä vuoden 2021 tilinpäätökseen varovaisuusperiaatetta noudattaen 0,7 miljoonaa euroa. Lisäkauppahinnalla ei ole vaikutusta Loihteen taloudelliseen ohjeistukseen vuodelle 2021.

”Hiboxin myynti oli osa Loihteen strategista keskittymistä turva- ja digitaalisen kehittämisen liiketoimintoihin. Haemme kasvua ja kannattavuuden parantamista molemmissa liiketoiminta-alueissa sekä kehitämme ratkaisuja, joissa voimme yhdistellä konsernin eri osaamisalueita kokonaisratkaisuiksi”, toimitusjohtaja Samu Konttinen kertoo.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Samu Konttinen,
haastattelupyynnöt viestintäjohtaja Tiina Nieminen, puh. 044 4113480 tai tiina.nieminen@loihde.com

 

Loihde on digitaalisen kehittämisen ja turvaratkaisujen asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme luomaan kasvua ja kilpailukykyä digitalisaation avulla sekä turvaamaan ihmiset, tiedon ja liiketoiminnan jatkuvuuden. Loihde koostuu kahdesta liiketoiminta-alueesta: turvaratkaisuista, jossa toimimme Loihde Trust-brändillä, ja digitaalisen kehittämisen liiketoiminnasta, jossa brändejämme ovat Loihde Advisory, Loihde Analytics ja Loihde Factor Oy. Henkilöstöä konsernissa on noin 710 ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli 106,8 miljoonaa euroa.