Kyberturvan pääkuva

Tietoturvasetelistä vauhtia yritysten tietoturvan kehittämiseen

Valtioneuvosto antaa tukea kriittisillä aloilla toimivien yritysten tietoturvan tukemiseen 1.12.2022 lähtien. Määräaikainen ja uusi tuki tarjoaa yrityksille konkreettisen mahdollisuuden paitsi järjestelmien tietoturvan kehittämiseen myös osaamisen parantamiseen.

”Tämä on yrityksille loistava tilaisuus kehittää tietoturvan tasoaan ja saada siihen myös valtion tukea”, sanoo Loihde Trustin johtava tietoturva-asiantuntija Benjamin Särkkä.

Tietoturvasetelillä on kaksi suuruusluokkaa: pienempi on maksimissaan 15 000 euroa ja isompi enintään 100 000 euroa yritystä kohden. Pienemmän tuen voi käyttää esimerkiksi erilaisten tietojärjestelmien tarkastus- ja arviointityöhön tai vaikkapa henkilöstön osaamisen parantamiseen. Suurempi seteli soveltuu puolestaan uhkamallinnuksiin ja hyökkäyksenestotestauksiin sekä näiden pohjalta huomattuihin välittömiin kehittämistoimenpiteisiin.

”Isompi seteli kattaa kustannuksista maksimissaan 70 prosenttia projektin kokonaiskustannuksista. Pienemmässä setelissä ei ole omavastuuosuutta lainkaan”, kertoo Särkkä.

Miten setelin saa käyttöön?

Tietoturvan kehittämisen tukea voi hakea joulukuun alusta alkaen Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskukselta.

”Me Loihde Trustilla voimme auttaa asiakkaitamme setelin hakemiseen liittyvissä asioissa”, Särkkä lupaa.

Yhteisessä esikartoituspalaverissa Loihde Trustin asiantuntijat määrittelevät asiakkaan kanssa sopivan ja tarvelähtöisen kokonaisuuden asiakkaan tarpeisiin. Tämän jälkeen tehdään varsinainen tietoturvasetelihakemus.

”Suunnitellut toimenpiteet voidaan sopia aloitettavaksi sitten, kun asiakas saa myöntävän päätöksen.”

Haluatko tietää lisää?

Valtioneuvoston tiedote tietoturvasetelistä
Mitä ja miten? Loihde Trustin sivu tietoturvasetelin hyödyntämisestä 

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…