Sisäpiiritieto, tulosvaroitus: Loihde laskee konsernin oikaistun käyttökatteen ohjeistusta sekä täsmentää digitaalisen kehittämisen liikevaihdon ohjeistusta vuodelle 2023

Loihde Oyj   Yhtiötiedote  13.11.2023 klo 14.10   Sisäpiiritieto

Loihde Oyj laskee vuoden 2023 tulosohjeistustaan konsernin oikaistun käyttökatteen osalta ja täsmentää digitaalisen kehittämisen liikevaihdon ohjeistusta. Konsernin oikaistun käyttökatteen arvioidaan olevan 7–9 miljoonaa euroa, kun aiemman ohjeistuksen mukaan sen arvioitiin paranevan viime vuoden tasosta, joka oli 10,3 miljoonaa euroa.

Digitaalisen kehittämisen liiketoiminnan liikevaihdon arvioidaan olevan 39,5–41,0 miljoonaa euroa. Aiemman ohjeistuksen mukaan liikevaihdon arvioitiin olevan noin edellisen vuoden tasolla, joka oli 40,8 miljoonaa euroa, tai kasvavan.

Turvaliiketoiminnan liikevaihtoa koskeva ohjeistus pysyy ennallaan.

”Yleisen taloustilanteen epävarmuuden vuoksi asiakkaat ovat varovaisia uusien kehityshankkeiden ja investointien käynnistämisessä, mikä on meille heijastunut muun muassa asiakkaiden järjestelmä- ja lisenssitilausten siirtymisinä sekä vähentänyt digitaalisen kehittämisen uusien hankkeiden määrää. Rakennusalan hiipuminen on vähentänyt lukitushankkeita ja lisännyt hintakilpailua muissa turvatekniikkatoimituksissa. Asiakaslaskutusta on pienentänyt lisäksi sairaspoissaolojen kasvu syksyn flunssa-aaltojen vuoksi. Sitä vastoin jatkuvien palveluiden kehitys turvaliiketoiminnassa on jatkunut hyvänä. Myös data- ja pilvikonsultoinnissa olemme edenneet ja palkanneet niihin lisää asiantuntijoita. Liiketoiminnan ennustettavuus on tällä hetkellä poikkeuksellisen vaikeaa, mutta uskomme vuoden viimeisen neljänneksen kuitenkin päätyvän viime vuoden vastaavaa ajankohtaa parempaan käyttökatteeseen”, kertoo Loihteen toimitusjohtaja Samu Konttinen.

Päivitetty ohjeistus vuodelle 2023

Vuonna 2023 Loihde odottaa turvaliiketoiminnan liikevaihdon kasvavan yli 10 % ja digitaalisen kehittämisen liiketoiminnan liikevaihdon olevan 39,5–41,0 miljoonaa euroa.

Konsernin oikaistun käyttökatteen arvioidaan olevan 7–9 miljoonaa euroa.

Aiempi ohjeistus vuodelle 2023 (julkaistu 22.8.2023)

Vuonna 2023 Loihde odottaa turvaliiketoiminnan liikevaihdon kasvavan yli 10 % ja digitaalisen kehittämisen liiketoiminnan liikevaihdon olevan noin edellisen vuoden tasolla tai kasvavan.

Konsernin oikaistun käyttökatteen arvioidaan paranevan vuoden 2022 tasosta, joka oli 10,3 miljoonaa euroa.

Seuraava taloudellinen raportti

Loihde Oyj julkaisee vuoden 2023 tilinpäätöksen perjantaina 1.3.2024.

Loihde järjestää torstaina 16.11.2023 pääomamarkkinapäivän, jossa se kertoo yhtiön uudesta strategiasta. Lisätietoa ja ilmoittautuminen https://www.loihde.com/omistajille/loihde-sijoituskohteena/paaomamarkkinapaiva/.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Samu Konttinen,
haastattelupyynnöt viestintäjohtaja Tiina Nieminen, puh. 0444113480 tai tiina.nieminen@loihde.com

Hyväksytty neuvonantaja Aktia Alexander Corporate Finance Oy, puh. +358 50 520 4098

Loihde on liiketoiminnan jatkuvuuden mahdollistaja. Autamme asiakkaitamme luomaan kestävää kilpailukykyä datan, tekoälyn ja digitalisaation avulla, hyötymään pilven mahdollisuuksista ja suojautumaan sekä fyysisen että verkkomaailman uhilta. Näiden osaamistemme yhdistäminen tekee Loihteesta ainutlaatuisen ja kokonaisvaltaisen kumppanin. Asiantuntijoita meillä on lähes 900, ja Loihteen liikevaihto vuonna 2022 oli 123,0 miljoonaa euroa.

Liitteet