Paperiosakkeet

Onko sinulla Virian paperiosake?

Nyt on aika siirtää se arvo-osuudeksi ja varmistaa osakkeesi arvo jatkossakin. 

Virian yhtiökokous päätti 6.5.2021, että oikeus Viria Oyj:n osakkeisiin ja niihin perustuviin oikeuksiin on menetetty kaikkien sellaisten Viria Oyj:n osakkeiden osalta, joiden kirjaamista osakkeenomistajan arvo-osuustilille ei ole pätevästi vaadittu 30.6.2021 kello 16 mennessä. Käytännössä tällä tarkoitetaan ns. paperiosakkeita.

Jos osakekirja tai muu vastaava asiakirja on kadonnut, on hakemus sen kuolettamiseksi jätettävä vireille käräjäoikeuteen viimeistään 30.6.2021. Kun päätös kuolettamisesta on saatu, toimitaan alla olevan ohjeen mukaisesti (kohdasta 2 lähtien). Tällaisessa tapauksessa osakkeiden kirjaaminen osakkeenomistajan arvo-osuustilille on saatettava loppuun 31.12.2021 kello 16.00 mennessä.

Virian paperiosake on arvopaperi, joka vastaa 100:a Virian osaketta. Privanet-kauppapaikalla Virian osakkeella on toukokuussa 2021 käyty kauppaa 23–25 euron osakekohtaisella hinnalla, joten sen pohjalta yhden paperiosakkeen arvoksi voisi laskea jopa 2500 euroa.

Kun paperiosake siirretään arvo-osuustilille, omistajalle maksetaan osingot kolmen viimeisen vuoden ajalta.

Kuinka tulee toimia?

 1. Tarkista, onko nimesi merkitty osakekirjan etusivulle osakkeenomistajaksi, tai onko osakekirjan kääntöpuolella siirto nimellesi ja onko yhtiö rekisteröinyt siirron.
  Mikäli ei ole, hanki omistusoikeuden osoittavat asiakirjat, esim. kauppakirja, perukirja tai lahjakirja.
 2. Jos sinulla ei ole arvo-osuustiliä, avaa sellainen omassa pankissasi. Arvo-osuustilin omistaja tulee olla sama kuin osakkeen omistaja.
 3. Varaa aika omasta pankistasi ja kerro että kyse on osakkeen jälkivaihdosta. Ota mukaan seuraavat dokumentit ja pyydä pankkiasi toimittamaan ne Nordeaan.
  – osakekirja(t),
  Nordean toimeksiantolomake,
  – henkilöllisyystodistus,
  – arvo-osuustilin numero sekä
  – tarvittaessa valtakirja ja tarvittavat omistusoikeuden osoittavat asiakirjat.

Lisätietoja ja vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin löydät klikkaamalla alta (esim. jos osakekirja on kadonnut).
Usein kysytyt kysymykset

Voit myös olla yhteydessä palvelunumeroomme 010 273 2400.
Siirto ei vaikuta millään tavalla mahdolliseen puhelinliittymään. Anvian puhelinverkko siirtyi Elisalle v. 2016.

Miltä osakekirja näyttää?

Osakekirja voi olla Anvian, Vaasan Läänin Puhelimen, Vaasan Puhelimen tai Etelä-Pohjanmaan Puhelimen nimellä.