Paperiosakkeet

Paperimuotoisten osakekirjojen jälkivaihto arvo-osuuksiksi on päättynyt 

Kuoletusprosessissa olevien osakekirjojen jälkivaihto jatkuu vuoden loppuun asti 

Virian yhtiökokous päätti 6.5.2021, että oikeus Viria Oyj:n osakkeisiin ja niihin perustuviin oikeuksiin on menetetty kaikkien sellaisten Viria Oyj:n osakkeiden osalta, joiden kirjaamista osakkeenomistajan arvo-osuustilille ei ole pätevästi vaadittu 30.6.2021 kello 16 mennessä. Käytännössä tällä tarkoitetaan ns. paperiosakkeita.

Jos osakekirja tai muu vastaava asiakirja on kadonnut, on hakemus sen kuolettamiseksi täytynyt jättää vireille käräjäoikeuteen viimeistään 30.6.2021. Tällaisessa tapauksessa osakkeiden kirjaaminen osakkeenomistajan arvo-osuustilille on saatettava loppuun 31.12.2021 kello 16.00 mennessä.

Kun osakekirja on kuoletettu, kuinka tulee toimia?

 1. Kun saat käräjäoikeudelta tiedon kadonneen osakekirjan kuolettamisesta, lähetä alkuperäinen päätös välittömästi osoitteeseen Loihde Oyj / osakeasiat, Silmukkatie 6, 65100 Vaasa. Tämän jälkeen lähetämme sinulle todistuksen osakkeesta.
 2. Jos sinulla ei ole arvo-osuustiliä, avaa sellainen omassa pankissasi. Arvo-osuustilin omistaja tulee olla sama kuin osakkeen omistaja.
 3. Varaa aika omasta pankistasi ja kerro että kyse on osakkeen jälkivaihdosta. Ota mukaan seuraavat dokumentit ja pyydä pankkiasi toimittamaan ne Nordeaan.
  – kohdassa 1 mainittu Loihteelta saamasi todistus,
  Nordean toimeksiantolomake,
  – henkilöllisyystodistus,
  – arvo-osuustilin numero sekä
  – tarvittaessa valtakirja ja tarvittavat omistusoikeuden osoittavat asiakirjat (esim. perukirja, kauppakirja tai lahjakirja).

Lisätietoja ja vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin löydät klikkaamalla alta
Usein kysytyt kysymykset

Voit myös olla yhteydessä palvelunumeroomme 044 411 4045.
Siirto ei vaikuta millään tavalla mahdolliseen puhelinliittymään. Anvian puhelinverkko siirtyi Elisalle v. 2016.