Tiemme Loihteeksi

Loihde on aiemmin tunnettu Viriana, Anviana ja Vaasan Läänin Puhelimena. Liiketoimintamme on muotoutunut nykyiselleen vuoden 2016 jälkeen, jolloin luovuimme telecom-liiketoiminnasta. Tänä päivänä strategiamme on kasvaa yritysten turvaratkaisujen ja digitaalisen kehittämisen liiketoiminnoissa.  

Loihde Oyj:n juuret ovat paikallisessa puhelinyhtiötoiminnassa ja ulottuvat  140 vuoden taakse. Vuonna 1882 vaasalaiset liikemiehet perustivat Oy Waasan Telefooniyhdistyksen, joka oli Suomen viides puhelinyhtiö. Vuosikymmenien saatossa paikalliset puhelinyhdistykset yhdistivät toimintojaan ja reilu vuosisata myöhemmin, vuonna 1989, Vaasan Puhelin ja Etelä-Pohjanmaan Puhelin fuusioituivat Vaasan Läänin Puhelin Oy:ksi. Tästä hieman vajaa kaksikymmentä vuotta eteenpäin, vuonna 2008, yhtiön nimi vaihtui Anviaksi. 

Vuonna 2016 Anvia myi telecom-liiketoimintansa ja alkoi uusi aika yhtiön historiassa. Tammikuussa 2017 konsernin nimeksi tuli Viria, jota lähdimme uuden strategian mukaisesti kehittämään turvaratkaisujen, tiedolla johtamisen ja digitaalisen kehittämisen asiantuntijaksi.    

Olemme laajentaneet ja vahvistaneet konsernia ja sen palvelutarjoomaa viime vuosina useilla yritysostoilla. Turvaratkaisujen liiketoimintaan hankimme kyberturvallisuuden osaamista, ja nykyisin Loihde Trust on Suomen suurimpia kokonaisvaltaisen yritysturvallisuuden toimittajia, jonka palvelut kattavat sekä fyysisen että digitaalisen turvan.     

Digitaalisen kehittämisen liiketoimintaa olemme kasvattaneet hankkimalla digitaalisen liiketoiminnan kehittämisen, tiedolla johtamisen ja dataratkaisujen rakentamisen sekä ohjelmistokehityksen osaamista. Lisäksi olemme laajentaneet digitaalisen kehittämisen liiketoimintaa myös Ruotsin markkinoille. 

Vuonna 2021 otimme koko konsernissa käyttöön Loihde-nimen, ja kaikki tytäryhtiöt näyttäytyvät alabrändeillään osana Loihde-verkostoa. Toimimme erittäin kiinnostavilla, jatkuvasti kehittyvillä turvallisuuden ja digitaalisen kehittämisen markkinoilla, ja katsomme Loihteella olevan hyvät valmiudet kasvaa ja menestyä.