Loihde osallistuu jälleen tietoyhteiskunnan valmiusharjoitukseen (TIETO24)

Loihde on mukana tälläkin kertaa valtakunnallisessa TIETO-harjoituksessa. Kyseessä on Suomen suurin yritysten ja viranomaisten yhteistoiminnan ja tiedonvaihdon harjoitus erilaisten laajojen hybridi-, kyber- ja informaatiohäiriöiden varalta.

TIETO24-harjoitus tarjoaa mahdollisuuden digitaalisen varautumisen vahvistamiseen erilaisissa toisiaan seuraavissa häiriötilanteissa. Harjoitus tukee myös yritysten jatkuvuudenhallintaa ja kriisiviestintää sekä perehdyttää yrityksiä viranomaisten kanssa tehtävään yhteistoimintaan.

”Poikkeama- ja kriisitilanneharjoittelu tehostaa toimintaa tositilanteessa ja auttaa toimintamallien optimoinnissa”, kiteyttää Loihteen tietoturvapäällikkö Antti Hentula.

TIETO24-harjoituksen organisoinnista vastaa Huoltovarmuusorganisaation Digipooli yhteistyössä Huoltovarmuuskeskuksen, Traficomin, Kyberturvallisuuskeskuksen sekä Poliisin ja Puolustusvoimien kanssa. Mukana harjoituksessa on yrityksiä huoltovarmuuden kannalta kriittisiltä toimialoilta.

Tällä kertaa TIETO-harjoituksessa erityishuomion saa energiasektori ja siihen liittyvä logistiikka. Nyt käynnissä oleva kaksivuotinen harjoitus alkoi keväällä 2024 koulutustilaisuudella ja päättyy vuoden 2025 lopussa seurantaseminaariin. Harjoitukseen kuuluu myös intensiivivaihe, jossa yritysten kriisitiimit pääsevät simuloidussa kriisitilanteessa testaamaan taitojaan ja oppimaan uutta.

Lisätietoja

Tietoturvapäällikkö
Antti Hentula
antti.hentula@loihde.com

Loihde on liiketoiminnan jatkuvuuden mahdollistaja. Autamme asiakkaitamme luomaan kestävää kilpailukykyä datan, tekoälyn ja digitalisaation avulla, hyötymään pilven mahdollisuuksista ja suojautumaan sekä fyysisen että verkkomaailman uhilta. Näiden osaamistemme yhdistäminen tekee Loihteesta ainutlaatuisen ja kokonaisvaltaisen kumppanin. Asiantuntijoita meillä on lähes 900, ja Loihteen liikevaihto vuonna 2023 oli 132,7 miljoonaa euroa.

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…