Skip to content

Kannustan uteliaisuuteen ja aktiivisuuteen

Senior Consultant Aapo Heinonen siirtyi Loihteelle elokuussa 2023 työskenneltyään lähes viisi vuotta alalla keskittyen asiakaskokemukseen ja dataan. Alun perin Aapo kiinnostui Loihteen toimintatavasta ja reilusta palkkamallista, mutta syksyn aikana työyhteisön mukavuus ja joustavuus ovat nousseet tärkeiksi tekijöiksi.

Voin omalla toiminnallani vaikuttaa siihen, että projektitarjonta on kiinnostavaa

Ensimmäiset kuukaudet Loihteella ovat osoittaneet työpaikan vaihdon olleen oikea ratkaisu. ”Loihteen Digital Services palvelualueella työntekijällä on mahdollisuus todella kantaa oma kortensa kekoon. Olen päässyt aktiivisesti mukaan osaksi myyntiä ja osallistumaan asiakasneuvotteluihin jo myyntiputken alkupäässä. Siten olen voinut vaikuttaa kokonaisuuteen, jota lähdemme asiakkaan kanssa yhdessä suunnittelemaan ja toteuttamaan. Kun olen mukana projekteissa, jotka vastaavat asiakkaidemme tarpeita ja joissa pääsen hyödyntämään ja kehittämään omaa osaamistani, molemmat osapuolet voittavat.”

Aapo on nauttinut projektien monipuolisuudesta, haastavien ongelmien ratkaisemisesta ja siitä, että on saanut tehdä yhteistyötä mahtavien asiakkaiden kanssa. Tästä yhteistyöstä on syntynyt vahva luottamus molemmin puolin. ”Koen, että minulla on mahdollisuus kehittää myös Loihteen nykyistä tarjoamaa oman erikoisosaamiseni pohjalta,” Aapo toteaa.

Palkitseminen ja arjen joustavuus vaikuttavat tyytyväisyyteen

Paikanvaihtoa harkitessa merkittävä houkutteleva tekijä oli myös Loihteen Digital Servicen reilu palkkamalli. ”Työntekijöitä palkitaan oikeudenmukaisesti heidän panoksensa arvon mukaisesti. Palkkamalli perustuu luottamukseen ja ajattelumaailmaan, jonka keskiössä on asiakkaan tyytyväisyys,” Aapo toteaa.

Loihteen rento, lämmin ja vastaanottava yhteisö sekä organisaation joustavuus eri tilanteissa yllättivät Aapon positiivisesti. “Olen saanut vaikuttaa siihen, millainen työarkeni on. Arvostan mahdollisuutta etätyöskentelyyn ja työyhteisön sisäistä luottamusta. Teen pääosin työni kotikonttoriltani, koska se helpottaa työn ja perhe-elämän yhteensovittamista, mutta välillä on mukava nähdä työkavereita toimistolla,” Aapo kertoo.

Ala tarjoaa jatkuvasta uutta oppimista

Aapon kiinnostus digitaaliseen teknologiaan heräsi jo varhaisessa vaiheessa. “Työni on ollut jatkuvaa oppimista ja syvään päätyyn sukeltamista uusien aihealueiden ja asiakkaiden erilaisten liiketoimintojen parissa. Muistelen lämmöllä aiempia kollegoitani. Heidän tuellaan sain tilaisuuksia näyttää kykyjäni urani alkutaipaleella”, Aapo kiittelee. Hän korostaa, että on oppinut eniten niistä projekteista, jotka eivät ole menneet aivan suunnitelmien mukaan.

Miten neuvoisit uransa alussa olevaa osaajaa tai alanvaihtajaa?

Aapon kannustaa uransa alussa olevaa osaajaa tai alanvaihtajaa olemaan utelias ja aktiivinen. "Luo urakartta tai -polku, jossa käyt läpi eri IT:n osa-alueet ja niiden mahdollisuudet. Vertaa niitä omiin henkilökohtaisiin kiinnostuksen kohteisiisi. Olisi myös hyödyllistä, jos löydät laajaa osaamista ja alan kokemusta omaavan mentorin, jolta saat tarvittaessa apua oman polkusi suunnittelussa."

Aapo kehottaa myös kokeilemaan kaikenlaista, on ne sitten uusia rooleja, teknologioita tai lähestymiskulmia ongelman ratkaisuun. Hän muistuttaa, että “huonostakin kokemuksesta oppii paljon”. Hänen mukaansa uran alussa on hyvä ottaa rohkeasti vastuuta ja tarttua uusiin mahdollisuuksiin ja pitää mieli avoimena. Näitä tukevia ajatuksia löytyy Marcus Aureliuksen kirjasta “Meditations”. Aapo päättääkin keskustelun mietelauseeseensa: "Omenoita on maailma täynnä, voit itse valita otatko sen maasta vai puusta”.