Skip to content
hero-image

Ylläpitokäyttäjien pääsynhallinta

Ylläpitokäyttäjien pääsynhallinta (Privileged Access Management, PAM) turvaa IT-järjestelmien ylläpidossa tarvittavat tunnukset ja yhteydet.

ui_01_purple

Riskit haltuun PAM-ratkaisulla

Ylläpitokäyttäjien pääsynhallinta huolehtii siitä, että IT-järjestelmien ja infrastruktuurin ylläpitäjät pääsevät tekemään ylläpitotyötä helposti ja turvallisesti. Tätä varten voidaan ottaa käyttöön PAM-ratkaisu, jonka ytimessä olevalla PAM-järjestelmällä on mahdollista esimerkiksi automatisoida lyhyaikaiset (JIT) ylläpitovaltuudet, hyväksyntätyönkulut, sekä tuoda keskitetty näkyvyys ylläpitotapahtumiin reaaliajassa. Älykäs käyttö- ja käyttäytymisanalytiikka (User Behaviour Analytics) nopeuttaa asiattoman käytön tai tietomurtojen havainnointia ja osaa jopa käynnistää automaattisia vastatoimia. Automaation avulla PAM-järjestemällä voidaan hallita suuria määriä ylläpitotunnuksia ja salasanoja tietoturvapolitiikan mukaisesti – vähentäen samalla ylläpitäjien manuaalisia toimenpiteitä.

Ratkaisun hyödyt

  • Pienennät tietoturva- ja liiketoimintariskejä
  • Mahdollistat ylläpitäjille helpon ja turvallisen pääsyn järjestelmien ylläpitoon pilvipalveluissa ja hybridiympäristöissä
  • Suojaat ylläpitotunnukset ja yhteydet asiattomalta käytöltä
  • Automatisoit lyhytaikaiset (Just-in-Time, JIT) ylläpitovaltuudet
  • Täytät korkeita tietoturvavaatimuksia operatiivisesti tehokkaalla tavalla
  • Tehostat havainnointikykyä – valvot ja analysoit ylläpitotapahtumia reaaliajassa
  • Tallennat kattavat ja kiistämättömät tapahtumaketjut ylläpitotapahtumista
  • Huolehdit ylläpitäjien vahvasta tunnistamisesta
Loihde - Workstations at office - 1920 x 1280

Viekö IAM liikaa resursseja?

IAM-ratkaisu voi olla erinomaisesti suunniteltu ja toteutettu, mutta silti sen ylläpito vie aikaa. Lisenssien hallinta, palvelinten ylläpito, saatavuuden varmistaminen ja häiriötilanteiden hoitaminen syövät organisaatiosi resursseja. Budjetointikin on hankalaa, koska tulevaisuutta on vaikea ennustaa käyttäjämäärien ja -vaatimusten muuttuessa jatkuvasti. Jatkuvien IAM-tukipalveluiden kautta voit jättää huolehtimisen meille. IAM-tukipalvelu on saatavissa kaikkiin identiteetinhallinnan ratkaisuihin (PAM, CIAM yms.). Talonmies hoitaa sovitut osa-alueet kun taas hovimestari hoitaa kokonaisvaltaisesti vaativimmatkin ympäristöt ja tehtävä. 

Kiinnostuitko?