Skip to content
hero-image

Yritysverkko

Kaikki organisaationne tietoliikenneyhteydet yhdeltä toimijalta.

Creation 3_purple

Turvallinen ja toimintavarma yritysverkko

Yritysverkkopalvelulla hallitset kaikki yrityksesi verkkoyhteydet ympäri Suomen. Tietoverkkojen asiantuntijana huolehdimme ja tuotamme niin lähiverkon (LAN) hallinnoinnin laitteineen, langattoman lähiverkon (WLAN), toimipisteiden yhdistämisen keskenään ja internetiin (WAN) kuin myös yhtenäisen kokonaisverkon (SD-WAN). Palveluissamme korostuvat tietoturvallisuus, toimintavarmuus ja palvelun läpinäkyvyys.

Palvelun edut

Loihde - People at office meeting - DSCF3031 - 1920 x 1280
  • Kokonaisvaltainen palvelu, laitteet, valvonta ja raportointi yhdeltä toimijalta
  • Vikasietoinen yritysverkko eri operaattorien kuituyhteyksillä ja kustannustehokkailla paikallisyhteyksillä
  • Kahdennetut internetyhteydet tarvittaviin konesaleihin ja pilvipalveluiden liityntäpisteisiin
  • Kaikkien toimipisteiden tietoliikenneverkkojen ja tietoturvan ylläpito 24/7
  • Keskitetty hallinta ja näkyvyys palveluun OneManage-portaalista
Loihde_some (58)

SD-WAN luo yhtenäisen kokonaisverkon

SD-WAN kokonaisverkkopalvelumme yhdistää kustannustehokkaasti toimipisteet ja pilvipalvelut yhtenäiseksi ja hyvin suojatuksi yksityiseksi yritysverkoksi.

Palvelu mahdollistaa keskitetyn verkon ja verkkolaitteiden tietoturvan hallinnan nostaen verkkoratkaisun vikasietoisuutta. Kokonaisverkkopalvelu tarjoaa tietoliikenneverkkoon sisäänrakennetun tietoturvan ja operaattoririippumattomuuden. Palvelu helpottaa myös pilvitransformaatiota mahdollistaen sovelluskohtaisen reitityksen ja palvelunlaadun asettamisen pilviin rakennettaviin yhteyksiin. Palvelu on joustava toteutukseltaan ja toimii myös olemassa olevien ratkaisujen kanssa. Tarvittaessa asiantuntijamme ovat aina lähelläsi ja valmiina auttamaan.

Lähiverkon toiminnallisuus luotettavasti

Lähiverkko (LAN) on rajatun alueen, kuten toimistorakennuksen, nopea tietoliikenneverkko, joka yhdistää laitteet keskenään kiinteällä kaapeloinnilla.

Toimintavarma lähiverkko lähtee verkon huolellisesta suunnittelusta yhdessä asiakkaan kanssa. Suunnitteluvaiheessa asiantuntijamme kartoittavat kaapeloinnin ja laitetilojen riittävyyden, piirtävät verkkokuvat ja tekevät projektisuunnitelman verkon uudistamiselle.

Palvelussa Loihde hallinnoi ja huoltaa asiakkaan tiloissa tai alueella olevaa lähiverkkoa. Palveluun kuuluvat lähiverkon aktiivilaitteet, ohjelmistoon ja laitteistoon liittyvien vikatilanteiden selvitys, toiminnallisuuden kannalta tarpeelliset ohjelmistopäivitykset tarvittaessa sekä hallinnointi- ja huoltopalvelu. Huolehdimme myös verkkoa käyttävien kriittisten järjestelmien ja sovellusten valvonnasta.

Loihde_some (9)
Loihde_some (10)

Langattomat verkot asiantuntevasti

Langaton lähiverkko (WLAN) mahdollistaa laitteiden yhdistämisen radioteitse kiinteään verkkoon. Organisaatioissa käytetään yleisesti paljon mobiililaitteita kuten älypuhelimia ja kannettavia tietokoneita. Jotta työskentely toimiston eri tiloissa on sujuvaa, tarvitaan kattava ja toimintavarma langaton verkko.

Palvelu lähtee liikenteeseen, joko olemassa olevan WLAN-verkon kuntotarkastuksesta tai uuden verkon suunnittelusta. Suunnitteluvaiheessa asiantuntijat kartoittavat aluksi tarvittavien tukiasemien määrät ja paikat pohjakuviin sekä selvittävät vapaat taajuudet ja tukiasemien optimaalisen sijoittelun. Lisäksi valitaan kohteeseen soveltuvat tukiasemat ja antennit sekä tehdään dokumentaatio suunnitelmasta ja oletetusta peittoalueesta. Palvelun laajuus ja toiminnallisuus määritellään verkon suunnittelun yhteydessä.

Palvelussa Loihde hallinnoi ja huoltaa asiakkaan tiloissa tai alueella olevaa langatonta lähiverkkoa. Palvelu sisältää yhden tai useamman tukiaseman sekä niiden hallintajärjestelmän. Hallintajärjestelmä toteutetaan asiakaskohtaisesti tai pilvipalvelussa Loihteen palvelukeskuksesta.

Toimipisteiden yhdistäminen tietoturvallisesti

Useamman toimipisteen lähiverkkojen yhdistäminen samaan tietoliikenneverkkoon tapahtuu nk. laajaverkolla (WAN).

Tietoturvallisen ja toimintavarman WAN-verkon luomiseksi, palvelumme perustuu verkkoarkkitehtuuriin, jossa asiakkaalle muodostetaan oma suljettu verkko. Toimintavarmuutta lisää vikasietoinen runkoverkko, joka hyödyntää eri operaattorien kuituyhteyksiä ja kapasiteettia sekä kustannustehokkaita paikallisyhteyksiä. Palveluun sisältyy myös kahdennetut yhteydet tarvittaviin konesaleihin ja pilvipalveluiden liityntäpisteisiin.

WAN-verkon yhteyksiä valvotaan Loihteen palvelukeskuksesta ja asiakas voi seurata tietoliikenneyhteyksien tilaa portaalista. Portaalissa on mahdollista muun muassa nähdä palveluun liitettyjen toimipisteiden liittymäkohtaiset tiedot ja selata, avata sekä seurata vikatikettien tilaa.

Loihde_some (47)