Skip to content

Lapin keskussairaalalle paikannus-, hoitajakutsu- ja henkilöturvaratkaisu

LKS

17.11.2021

Uudistuva Lapin keskussairaala ottaa käyttöön 9Solutions Oy:n reaaliaikaisen sisätilapaikannus-, hoitajakutsu- ja henkilöturvaratkaisun. Järjestelmän toimituksesta ja ylläpidosta vastaa Loihde Trust.

Rovaniemellä on käynnissä kaupungin historian suurin rakennushanke, kun Lapin keskussairaalalle rakennetaan lisätilaa yli 28 000 neliömetriä, eli noin kolmen jalkapallokentän verran. Hankkeen arvioitu kokonaiskustannus on 138 miljoonaa. Sairaalan laajennus sisältää 20 600 bruttoneliön laajuisen kuuman sairaalan sekä 5 500 neliön laajuisen psykiatrisen sairaalan. Lisäksi vanhassa sairaalarakennuksessa tehdään korjaustöitä 3 800 neliön laajuudelta.

9Solutions-sairaalaratkaisu tukee hankkeen tavoitetta rakentaa joustavat ja tarkoituksenmukaiset tilat turvalliselle ja vaikuttavalle hoidolle ja hyvälle asiakaspalvelulle.

“Kilpailutimme Lapin keskussairaalaan kokonaisjärjestelmää, jolla voimme hoitaa hoitajakutsun ja henkilöturvan. Kilpailutuksen perusteella valintamme kohdistui 9Solutionsin ja Loihde Trustin tarjoukseen, mihin voimme sanoa olevamme tyytyväisiä. 9Solutions on meille entuudestaan tuttu ja olemme myös kuulleet hyvää meille tulevasta hälytysjärjestelmästä”, kommentoi Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymän kehitysjohtaja Mikko Häikiö.

Hanke etenee aikataulussaan ja sairaala otetaan käyttöön lohkoittain. Laajennuksen ensimmäinen vaihe valmistuu näillä näkymin vuoden 2023 alussa.

”Meillä on pitkä kokemus merkittävistä sairaalahankkeista ja tämä Lapin keskussairaalaan toimitettava hoitajakutsu- ja henkilöturvajärjestelmä on luonteva jatke sille. Turvallisuuden ja tuottavuuden lisäksi ratkaisu parantaa myös potilaiden ja hoitohenkilöstön välistä kommunikaatiota”, kertoo Loihde Trustilla yksikön päällikkönä työskentelevä Anna-Maija Väinämö.


Lisätietoja:

Loihde Trust
Anna-Maija Väinämö, yksikön päällikkö
puh. 044 733 7227, anna-maija.vainamo(at)loihde.com

9Solutions
Sami Herrala, toimitusjohtaja
puh. 050 386 9132, sami.herrala(at)9solutions.com

Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Mikko Häikiö, kehitysjohtaja
puh. 040 772 7211, mikko.haikio(at)lshp.fi