Skip to content
hero-image

Luotsi IAM-kartoitus

Luotsi kartoittaa organisaatiosi IAM-hallinnan nyky- ja tavoitetilan nopeasti.

Maintenance and support_purple

Vaikeus hahmottaa kokonaisuutta?

Identiteetin- ja pääsynhallinnan kokonaistilanne organisaatiossa on usein vaikeasti hahmotettavissa. Avoimia kysymyksiä on liikaa ja epätietoisuus ahdistaa. Tilanne ei ole niin hankala kuin luulet. Vuosikymmenten kokemuksen koulimana Luotsimme auttaa muodostamaan selkeän kuvan organisaationne IAM:n nykytilanteesta.

Kun tilanne on kartoitettu, Luotsi laatii yhdessä organisaationne kanssa etenemissuunnitelman. Siinä kerrotaan mm. kuinka käyttäjätunnukset saadaan keskitettyyn hallintaan, miten päästään kertakirjautumisiin ja kuinka identiteetin- ja pääsynhallinta hoidetaan työntekijän elinkaaren eri vaiheissa. Tavoitteena on purjehtia kohti tyyntä tulevaisuutta, karikot välttäen.

Oikea suunnitelma juuri sinun reitillesi

Loihde - 20230317-DSCF2866 - 1920 x 2880

Asiakaslähtöistä luotsausta

Jokaisen asiakkaan lähtötilanne ja tavoitteet ovat erilaisia. Siksi Luotsi ei tarjoa valmiiksi paketoituja ratkaisuja tai vaadi asiakkaalta juuri tietyn tuotteen käyttöä. Navigointisuunnitelma tehdään asiakaslähtöisesti: Osalle organisaatioita tehokkuus ja automaatio ovat tärkeimmät ohjaavat tekijät, kun taas toisaalla tietoturva, näkyvyys ja vaatimustenmukaisuus ovat ajankohtaisempia asioita. Kaikesta jutellaan yhdessä – asiakas vaikuttaa lopputulokseen eikä maksa turhasta.

Näin Luotsi etenee
  • Nykytilan kartoitus
    Luotsi kartoittaa tarkasti nykyiset prosessit ja työkalut, lähde- ja kohdejärjestelmät sekä hallinnan nykytilan.
  • Tavoitteen tarkennus
    Luotsi haastattelee organisaatiosi avainhenkilöt, selvittää vaatimukset ja muodostaa kuvauksen organisaation tavoitetilasta.
  • Etenemissuunnitelma
    Luotsi esittää suositellun ratkaisun ja mahdollisen tuotevertailun. Lisäksi Luotsi antaa alustavan arvioin toteutuksesta. Suunnitelma käydään yhdessä läpi ja sovitaan jatkosta.

Kiinnostuitko?

Asiantuntijamme kertovat mielellään lisätietoja palveluistamme. Ota yhteyttä, niin etsitään tarpeisiinne sopiva ratkaisu.

Mitä luotsauksen jälkeen?

Luotsin tekemän etenemissuunnitelman avulla voit päättää, miten organisaatiosi IAM-haasteisiin vastataan. Kasvanut ymmärrys auttaa hahmottamaan tärkeimmät toimet ja haasteet. Luotsin työn valmistuttua seuraava luonteva askel on lähteä etenemään laaditulla polulla kohti IAM-ratkaisua. Kysy meiltä IAM-asiantuntijaa avuksesi, voimme toimittaa IAM-ratkaisun avaimet käteen -palveluna tai toimia asiantuntijaresurssina tarpeenne mukaan. Vaikka hoitaisit IAM-projektin maaliin itsenäisesti, voi keventää ylläpidon kuormaa IAM-tukipalveluillamme.