Kameravalvonta suojaa omaisuutta ja henkilöitä sekä mahdollistaa tapahtumien seuraamisen reaaliaikaisesti tai jälkikäteen tallenteita katsomalla. Järjestelmän voi hankkia käyttöönsä joko kokonaispalveluna tai investointina.

Kameravalvonnan hankkiminen nimenomaan kokonaispalveluna on nykyään suosittua sen helppouden ja varmuuden vuoksi. Palveluna tilatussa kameravalvonnassa vastuu palvelusta ja laitteiden toiminnasta on palvelun tuottajalla.

”Käytännössä kuukausimaksua vastaan huolehditaan siitä, että järjestelmä toimii, eikä asiakkaan tarvitse kantaa siitä huolta”, kertoo aluemyyntipäällikkömme Antti Vaaramo.

1) Huoleton järjestelmän ylläpito

Kokonaispalvelussa tarvittavat huollot sisältyvät sopimuksen hintaan automaattisesti, ja laitteilla ja palveluilla on takuu koko sopimusajan. Laitteistoja huolletaan ja ylläpidetään mm. määräaikaishuolloilla ja ohjelmistot päivitetään huoltojen yhteydessä aina parhaimpiin versioihin.

”Tänä päivänä järjestelmät ovat hyvin teknisiä ja vaativat määrävälein huoltoa”, Vaaramo toteaa.

”Kokonaispalveluna järjestelmä tulee huollettua ja siinä on aina uusimmat ohjelmistoversiot. Asiakkaan ei tarvitse kantaa huolta, vaan voi keskittyä siihen omaan liiketoimintaan”, hän huomauttaa.

2) Ei yllättäviä lisäkuluja

Kokonaispalvelussa maksetaan ennalta tiedossa oleva kuukausimaksu, jolloin yllättäviä lisäkustannuksia ei tule. Vuosikustannukset ovat siten tiedossa jo etukäteen, vaikka tulisi laiterikkoja tai ylimääräisiä huoltoja. Kun palvelusta lisäksi maksetaan aina kiinteä kuukausihinta, suurta alkuinvestointia ei tarvita.

”Asiakas tietää sen, että tietyllä kuukausimaksulla hänellä on aina toimiva järjestelmä”, Vaaramo sanoo.

Sopimushinnoittelun ansiosta myös järjestelmän mahdolliset laajennuskustannukset ovat jo tiedossa.

3) Helppo käyttää

Järjestelmän ylläpidon ja syvällisemmän tutkiskelun voi jättää asiantuntijoiden huoleksi.

”Käyttäjällä ei tarvitse olla ammattitaitoa välttämättä mihinkään muuhun kuin siihen, että pääsee katselemaan järjestelmän tuottamaa kuvaa”, Vaaramo korostaa.

Jos palvelu on toteutettu pilvipalveluna, kuvaa voi seurata missä tahansa paikasta riippumatta.

4) Säästyt ikäviltä yllätyksiltä

Kameravalvonnan tallennus on mahdollista toteuttaa useista eri kohteista keskitetysti yhteen paikkaan ja jopa pilvipalveluna. Mikäli kameroita tarvitaan siis lukuisiin eri kohteisiin tai kiinteistöihin, jokaiseen ei tarvita omaa tallenninta, vaan niiden tallennus ja valvonta voidaan hoitaa keskitetysti.

Tällöin vältytään esimerkiksi sellaiselta tilanteelta, jossa yhdessä kohteessa kameravalvonta on mennyt rikki, mutta sitä ei ole tiedetty, koska kukaan ei ole käynyt kohteessa ja täten tarvittavat tallenteet on menetetty. Keskitetty tallennus on siis varmempi ja myöskin useaa tallenninta edullisempi vaihtoehto.

5) Helppo asennuttaa

Toimitus ja asennus hoidetaan aina ”avaimet käteen”-palveluna. Jos palvelu hankitaan pilvipalveluna, kameravalvonnan toimiminen tarvitsee usein ainoastaan sähkön.

”Kamerakuva tallentuu palveluntuottajan konesaliin, ja kohteessa ei tarvitse olla omaa tallenninta”, Vaaramo selventää.

Esimerkiksi taloyhtiölle pilvipalvelu on vaivaton tapa hankkia järjestelmä. Pilvipalveluratkaisu sisältää yleensä aina myös suojatun ja turvallisen yhteyden kameran ja pilvipalvelun välille. Tällöin myös etäyhteys asiakkaalle kuuluu palveluun.
 
Jos kiinnostuit kameravalvonnan hankinnasta, ota yhteyttä myynti@loihde.com.