Skip to content

Loihde vahvistaa turvatekniikan alueellista palvelukykyään ostamalla Hämeen Lukko Oy:n

Loihde x HL

3.4.2023

Turvaratkaisuiden ja digitaalisen kehittämisen asiantuntijayhtiö Loihde on tänään allekirjoitetulla sopimuksella ostanut Hämeen Lukko Oy:n koko osakekannan. Kauppa astuu voimaan heti.

Hämeen Lukko Oy tuottaa lukituksen ja sähköisen turvatekniikan palveluita Hämeenlinnan ja Salon seuduilla. Näin ollen se täydentää erinomaisesti Loihde Trustin paikallista palvelukykyä erityisesti Kanta-Hämeen alueella, jossa Loihteella ei ole ennestään toimipistettä. Hämeen Lukko toimii lisäksi Loihde Trustin ilmoituksensiirtopalvelun jälleenmyyjänä, ja tämän liiketoiminta-alueen yhdistäminen Loihteen kanssa mahdollistaa yrityskaupan kokoon nähden merkittäviä synergiahyötyjä. Se myös tukee Loihteen strategiaa painottua turvatekniikassa jatkuviin palveluihin.

Vuonna 2022 Hämeen Lukon liikevaihto kasvoi 10 % edellisvuoteen verrattuna ja oli 5,2 miljoonaa euroa (FAS:n mukainen). Yhtiön käyttökatemarginaali oli 10 %. Yhtiön palveluksessa on 22 henkilöä.

”Yksi kilpailueduistamme on vahva paikallinen palvelukykymme, ja Hämeen Lukko täydentää hyvin koko Suomen kattavaa toimipaikkaverkostoamme. Näemme lisäksi mahdollisuuden saavuttaa selkeitä skaala- ja synergiahyötyjä ilmoituksensiirtopalveluissa, jossa Hämeen Lukko toimii merkittävänä jälleenmyyjänämme”, kertoo Loihde Trustin toimitusjohtaja Marko Järvinen.

”Meitä yhdistää Loihteen kanssa paitsi turvateknologian ja lukituksen tarjoomamme, myös pitkä historia. Hämeen Lukko on perustettu jo vuonna 1952, ja perheyrityksenä olemme kasvaneet ja kehittyneet asiakastarpeiden ja teknologian mukana. Osana Loihdetta saamme nyt leveämmät hartiat ja pystymme palvelemaan asiakkaita myös laajemmissa hankkeissa. Koemme, että Loihde on meille uusi turvallinen koti”, sanoo Hämeen Lukon toimitusjohtaja Marko Järvenpää.

Ostetun osakekannan velaton kauppahinta on 2,4 miljoonaa euroa, ja se maksetaan kokonaisuudessaan käteisellä. Yritysjärjestelyllä arvioidaan olevan positiivinen vaikutus Loihteen vuoden 2023 liikevaihtoon. Yrityskauppa ei kuitenkaan muuta Loihteen vuodelle 2023 antamaa ohjeistusta, jonka mukaan Loihde odottaa turvaliiketoiminnan liikevaihdon kasvavan yli 10 % ja konsernin oikaistun käyttökatteen paranevan vuoteen 2022 verrattuna.

 

Yhteyshenkilöt

Loihde:
Loihde Oyj:n toimitusjohtaja Samu Konttinen
Loihde Trust Oy:n toimitusjohtaja Marko Järvinen
haastattelupyynnöt viestintäjohtaja Tiina Nieminen, puh. 044 411 3480, tiina.nieminen@loihde.com


Hämeen Lukko:
toimitusjohtaja Marko Järvenpää, puh. 040 020 3685, marko.jarvenpaa@hameenlukko.fi

Loihde on liiketoiminnan jatkuvuuden mahdollistaja. Autamme asiakkaitamme luomaan kasvua ja kilpailukykyä digitalisaation avulla sekä suojautumaan fyysisen ja verkkomaailman uhilta. Loihde koostuu kahdesta liiketoiminta-alueesta: turvaratkaisuista, jossa toimimme Loihde Trust -brändillä, ja digitaalisen kehittämisen liiketoiminnasta, jossa brändejämme ovat Loihde Advance, Loihde Factor ja Loihde Cloudon. Henkilöstöä konsernissa on noin 885 ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli 123,0 miljoonaa euroa.