Skip to content

Samu Konttinen nimitetty Viria Oyj:n toimitusjohtajaksi

Samu Konttinen

8.10.2020

Viria Oyj:n hallitus on nimittänyt Samu Konttisen yhtiön toimitusjohtajaksi. Nykyinen toimitusjohtaja Mika Vihervuori on jättämässä yhtiön toimittuaan sen toimitusjohtajana seitsemän vuoden ajan. Konttinen aloittaa toimitusjohtajana viimeistään 1.1.2021, ja Vihervuori jatkaa tehtävässä siihen saakka.

Samu Konttisella on vahva kokemus it- ja kyberturvamaailmasta. Hän on tehnyt pitkän uran F-Securella, ensin myynnin ja liiketoiminnan johtotehtävissä ja vuodesta 2016 lähtien yhtiön toimitusjohtajana. Virian liiketoimintaan hän on perehtynyt toimiessaan Virian hallituksen jäsenenä vuodesta 2019 alkaen. Siirtyessään toimitusjohtajaksi Konttinen jättää paikkansa Virian hallituksessa.

”Kiitän Mika Vihervuorta hänen merkittävästä panoksestaan Virian rakentamisessa nykymuotoonsa. Hän on luotsannut yhtiön läpi vaiherikkaiden vuosien ja toteuttanut täydellisen muodonmuutoksen alueellisesta teleoperaattorista it- ja turvallisuusalan valtakunnalliseksi toimijaksi. Samanaikaisesti hän on onnistunut pitämään yhtiön tuloskunnon suunnitellulla tasolla. Mikan pitkäjänteisen työn ja yhtiön hyvän taloudellisten voimavarojen avulla meillä on mahdollisuus aloittaa seuraava vaihe Virian kasvussa ja kehittymisessä”, sanoo Virian hallituksen puheenjohtaja Timo Kotilainen.

”Mikan seuraajaa etsiessämme painotimme erityisesti Virian toimialan tuntemusta, kokemusta kansainvälisesti toimivan pörssiyhtiön johtamisesta ja yritysostoista sekä vahvaa strategian implementointikykyä. Olemme ilahtuneita siitä, että löysimme profiiliin erittäin hyvin sopivan henkilön omasta hallituksestamme. Tämä myös nopeuttaa merkittävästi uuden toimitusjohtajan tutustumista yhtiöön”, Kotilainen kertoo.

”Viria-konsernin yhtiöt toimivat tieto- ja turvaratkaisujen markkinoilla ja nämä ovat alati kasvavan digitalisaation kulmakiviä. Yhtiö on vakavarainen, henkilökunnassa on paljon huippuosaamista – Viria on hyvissä asemissa kannattavan kasvun kiihdyttämiseksi. On hienoa päästä mukaan rakentamaan yhtiön seuraavaa vaihetta”, Samu Konttinen sanoo.
 
Lisätietoja: Hallituksen puheenjohtaja Timo Kotilainen, puh. 040 523 6582
 
Viria on tieto- ja turvateknologian ratkaisutoimittaja, joka rakentaa digitalisaatiota turvallisesti. Toiminnassamme yhdistyy tiedolla johtamisen, digitaalisen liiketoiminnan sekä fyysisen ja tietoturvallisuuden vankka asiantuntemus sekä asiakasläheinen ja uutta luova toimintatapa.
Viria-konsernin muodostavat emoyhtiö Viria Oyj ja sen tytäryhtiöt Viria Security Oy, Aureolis Oy, Bitfactor Oy, Hibox Systems Oy, Tansec Oy ja Spellpoint Oy. Yhtiöt ovat kaikki hyvässä kasvussa ja niillä on vankka markkina-asema.  Virian liikevaihto vuonna 2019 oli 103 miljoonaa euroa. Henkilöstöä konsernissa on tällä hetkellä noin 690.  www.viria.fi