Skip to content

Tiemme Loihteeksi

Ihmiset edellä jo vuodesta 1882.

Loihde on aiemmin tunnettu Viriana, Anviana ja Vaasan Läänin Puhelimena. Liiketoimintamme on muotoutunut nykyiselleen vuoden 2016 jälkeen, jolloin luovuimme telecom-liiketoiminnasta. Tänä päivänä palvelualueemme kattavat turvateknologian, kyberturvan, pilviratkaisut, datan ja tekoälyn hyödyntämisen sekä digitaalisen kehittämisen.

Loihde Oyj:n juuret ovat paikallisessa puhelinyhtiötoiminnassa ja ulottuvat  140 vuoden taakse.

Vuonna 1882 vaasalaiset liikemiehet perustivat Oy Waasan Telefooniyhdistyksen, joka oli Suomen viides puhelinyhtiö.

Vuosikymmenien saatossa paikalliset puhelinyhdistykset yhdistivät toimintojaan ja reilu vuosisata myöhemmin, vuonna 1989, Vaasan Puhelin ja Etelä-Pohjanmaan Puhelin fuusioituivat Vaasan Läänin Puhelin Oy:ksi. Tästä hieman vajaa kaksikymmentä vuotta eteenpäin, vuonna 2008, yhtiön nimi vaihtui Anviaksi.

Keskusneidit
Historiajana

Vuonna 2016 Anvia myi telecom-liiketoimintansa ja alkoi uusi aika yhtiön historiassa. Tammikuussa 2017 konsernin nimeksi tuli Viria, jota lähdimme uuden strategian mukaisesti kehittämään turvaratkaisujen, tiedolla johtamisen ja digitaalisen kehittämisen asiantuntijaksi.    

Olemme laajentaneet ja vahvistaneet konsernia ja sen palvelutarjoomaa viime vuosina useilla yritysostoilla. Jo Anvia-aikana käynnistyneen turvateknologialiiketoiminnan rinnalle hankimme kyberturvallisuuden osaamista, ja nykyisin Loihde on Suomen suurimpia kokonaisvaltaisen yritysturvallisuuden toimittajia, jonka palvelut kattavat sekä fyysisen että digitaalisen turvan.     

Yritysostoilla olemme hankkineet myös digitaalisen liiketoiminnan kehittämisen, dataratkaisujen,  ohjelmistokehityksen ja pilviteknologioiden osaamista. 

Vuonna 2021 otimme koko konsernissa käyttöön Loihde-nimen ja listauduimme Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle.

Toimimme erittäin kiinnostavilla, jatkuvasti kehittyvillä turvallisuuden ja digitaalisen kehittämisen markkinoilla, ja katsomme Loihteella olevan hyvät valmiudet kasvaa ja menestyä. 

20230317-DSCF2926