Skip to content

Case Peikko: Kumppanuus kasvattaa pilven lisäarvoa

hitsaus_peikko_refe

Lahdesta lähtöisin oleva Peikko Group Oy on betonirakenteiden liitososiin ja liittorakenteisiin erikoistunut perheyritys. Peikko on alansa johtava kansainvälinen toimija, jolla on maailmanlaajuisesti yli 1800 työntekijää. Peikon ICT-infrastruktuuria ajetaan julkipilven, yksityisen pilven ja konesalin muodostamassa hybridiympäristössä. Azurella on kokonaisuudessa tärkeä rooli.

"Azure ja julkipilvi ylipäätään on vahva osa Peikon tulevaisuuden suunnitelmia.  IT-infrastruktuuri perustuu hybridiympäristöön. Kehitystyötä tapahtuu paljon, ja järjestelmiä viedään asteittain joko kokonaisina tai paloissa pilveen", kertoo Peikon IT Service Manager Raiko Pousi.

Peikko ostaa Azure-pilvikapasiteetin ja 365-käyttöoikeudet Loihteelta palveluna. Loihteen Managed Cloud Enable -palvelun avulla asiakas voi hankkia pilvikapasiteetin ja Microsoft 365 -käyttöoikeudet kuukausilaskutuksella. Lisäksi palvelu sisältää Azure-alustan tuen ja Microsoft 365 -pääkäyttäjätukipalvelun sekä itsepalveluportaalin, jossa asiakas voi hallinnoida omia Azure-tilauksiaan.

"Ostamme kapasiteetin kumppanilta, koska sieltä saamme myös tarvittavaa tietotaitoa pilvialustan osalta. Kumppani tukee ja auttaa kehittämään pilviympäristöä oikeaan suuntaan", Raiko toteaa.

Enable ja CSP-malli sopii yrityksille, jotka haluavat itse kehittää pilviympäristöään, mutta kaipaavat pilviasiantuntijan tarjoamaa selkänojaa kehittämisen tueksi. Raiko nostaakin Enablen tärkeimmäksi lisäarvoksi tukipalvelut.

"Yksi suurimpia palvelun lisäarvoja on ollut se, että saamme huoletonta ja luotettavaa tukea kumppanilta", Raiko jatkaa.

Peikko on hyödyntänyt tukipalveluita hyvinkin eri tasoilla.

"Tukipalvelu on hyvä osa kokonaisuutta. Olemme pystyneet hyödyntämään asiantuntevaa osaamista monella tasolla, välillä on saatu teknisempää detaljitason tukea ja toisinaan ihan jopa operatiivista tukea keissien selvittämiseksi", Raiko kertoo.

"Keskusteleva suunnittelu ja yhteistyö on vienyt asioita eteenpäin ja antanut meille itsellemme sekä rohkeutta että ymmärrystä viedä asioita tiettyyn suuntaan."

Raiko Pousi, IT Service Manager, Peikko Group Oy

Kumppani antaa rohkeutta viedä asioita eteenpäin

Loihteen ja Peikon yhteistyö on jatkunut jo useamman vuoden. Peikon IT-organisaatiosta yksi työntekijä suorittaa Julkisen pilven akatemiaa. Peikko on myös hyödyntänyt Loihteen asiantuntijapalveluita pilviympäristön kehittämisessä.

"Pilvipohjaisissa palveluissa, joissa oman IT-organisaation osaaminen ei ole ajan tasalla, olemme saaneet apua Loihteelta. Keskusteleva suunnittelu ja yhteistyö on vienyt asioita eteenpäin ja antanut meille itsellemme sekä rohkeutta että ymmärrystä viedä asioita tiettyyn suuntaan", Raiko toteaa.

Monitoimittajaympäristössä kumppaniin täytyy pystyä luottamaan. Raikon mukaan Peikon IT-organisaation resursointi on pidetty minimissä ja nimenomaan kumppanien kautta haetaan lisäarvoa palveluille.

"Yhteistyö on ollut luottamuksellista, sopivan aktiivista ja jopa hedelmällistä. Pitkäjänteinen hyvä kumppanuus vie pilviympäristöä eteenpäin ja kasvattaa pilven lisäarvoa."