Skip to content

Personoidulla palvelulla parempaa asiakaskokemusta

Loihde auttoi Veikkausta uudistamaan verkkopalvelunsa asiakkaiden tarpeisiin reaaliaikaisesti mukautuvaksi.

Haaste: verkkopalvelun mukauttaminen asiakkaan tarpeisiin

Veikkauksen verkkopalvelussa on suuri määrä asiakkaita, jotka käyttävät palvelua usein ja toistuvasti. Veikkaus halusi kehittää palveluaan siten, että se mukautuu asiakkaan tarpeisiin reaaliaikaisesti. Muutos tarkoitti uuden teknologian käyttöönottoa ja sisällönhallintajärjestelmän vaihtamista. Näihin tarvittiin asiantuntevaa ja kokenutta kumppania, jollaisen Veikkaus löysi Loihteesta.

Ratkaisu: reaaliaikaisen personointimoottorin etsiminen ja hankinta

Projektin aikana Loihteen asiantuntijat tulivat mukaan tutkimaan järjestelmätarjontaa globaalilla tasolla, tuottamaan määrityksiä kilpailutusta varten ja viemään asioita eteenpäin. Veikkaukselle kuvattiin todellinen business case – mistä hyödyt koostuvat ja mitä ne konkreettisesti ja euroissa tarkoittavat? Lisäksi luotiin kuvaus tulevasta arkkitehtuurista.

”Tarvitsimme järjestelmämuutoksen sekä paljon uudenlaista osaamista henkilöstöllemme. Hankimme reaaliaikaisen personointimoottorin sekä sisällönhallintajärjestelmän ja uusimme myös Veikkauksen jälleenmyyjille tarkoitetun extranetin. Loihteen henkilöt tekivät vertailut, hoitivat kilpailutusta ja veivät projektia eteenpäin, mutta he myös samalla siirsivät osaamista meidän henkilökunnallemme. Tämä oli juuri sitä, mitä me tarvitsimme”, Veikkauksen verkkokaupan myyntijohtaja Antti Tiihonen kiittää.

Tulokset: kyvykkyys mukauttaa palvelua asiakaskohtaisesti ja
parempaa palvelua asiakkaille

Veikkauksen sivuilla on nyt käytössä personoidut palvelut ja sisällöt, jotka muuttuvat esimerkiksi asiakkaan ostohistorian perusteella. Tiihonen on erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Asiakkaat saavat nyt parempaa palvelua ja mittareiden mukaan he tulevat myös takaisin.

”Saavutimme ehdottomasti ne liiketoiminnalliset hyödyt, joita lähdimme hakemaan. Meillä on nyt parempi kyky kohdentaa asiakkaille personoituja sisältöjä. Lisäksi kehittäminen perustuu dataan ja on ketterämpää ja kustannustehokkaampaa kuin aikaisemmin”, Tiihonen kehuu.