Joona Kivioja innostui Loihteesta jo ensimmäisessä työharjoittelussaan. Kipinä jäi kytemään, ja hän hakeutui uudelleen yritykseen työharjoitteluun ja jäi sille tielleen. Nykyään Joona johtaa juuri palkittua kymmenen asentajan työyhteisöä, jossa lämminhenkinen juttu lentää harva se päivä.

Haukiputaalainen Joona Kivioja tiesi jo varhain haluavansa töihin Loihteelle. Turvallisuusalan opintoihin Limingassa sisältyi kaksi harjoittelujaksoa, joista ensimmäisen hän pääsi tekemään silloisessa Oulun Lukossa eli nykyisellä Loihteella.

"Minulle jäi heti sellainen tunne, että haluan sinne takaisin. Onneksi sainkin luvan opettajaltani palata tekemään sinne toista työharjoitteluani, jonka aikana pääsin laatimaan paloilmoitinohjeistusta yritykselle", Joona muistelee.

Yhteistyö jatkuu edelleen saman opettajan kanssa: joka kevät Joonan osastolle tulee 2–3 harjoittelijaa, toisinaan harjoittelijoita otetaan myös syksyisin. Lähes joka vuosi osa harjoittelijoista saa myös jatkaa työntekijöinä.

Paloilmoittimiin Joona ei ole koskenut harjoittelunsa jälkeen. Nykyään hänen vastuullaan ovat erilaiset lukitukset ja oviautomatiikka ja noin kymmenhenkinen asentajatiimi.

Hyvällä työporukalla palkintogaalan voittoon

Joona on viihtynyt Loihteella jo 13 vuotta. Se on tyypillistä Oulun fyysisen turvan tiimille, josta osa on ollut Loihteella töissä jopa 20 vuotta. Henkilöstön pieni vaihtuvuus tekee työporukasta tiiviin ja läheisen.

"Meillä on hyvä asentajien porukka, jossa ihmiset tulevat tutuiksi, ja henkilöiden vaihtuvuus on pientä. On mukavaa, kun pystyy puhumaan työkavereiden kanssa vapaasti mistä vain", Joona summaa.

Vahva ja motivoitunut yhteishenki palkittiin vastikään helmikuussa, kun Joonan tiimi sai vastaanottaa työntekijöiden Loihde Excellence Awards -gaalassa pääpalkinnon Client Excellence Case of the Year.

"On hienoa huomata, että ylimmässä portaassa arvostetaan asentajien tekemää arvokasta työtä! Jaoimme palkinnon yhdessä Oulun asennusporukan kanssa, johon kuuluu myös Tapio Palinsaaren vetämä turvajärjestelmien asennustiimi. Palkinnon yhtenä perusteena oli ennätystulos eli olimme Loihteen yksi parhaiten tuottavimmista yksiköistä", Joona kiittelee.

Tyypillisenä työpäivänään Joona saapuu töihin puoli tuntia aiemmin kuin muu tiimi, jotta hän ehtii tarkistaa rauhassa aikataulut ja sähköpostit. Päivät kuluvat muun muassa asentajien töiden suunnittelussa, laskutuksessa, uuden tavaran tilauksessa ja varaston ylläpidossa. Joona pyrkii myös käymään säännöllisesti isommilla työmailla, kuten Oulun sairaalatyömaalla, jossa hän seuraa esimerkiksi oviautomatiikkaan, sähkölukkoihin ja mekaanisiin avainpesiin liittyvien töiden edistymistä.

"Pidän ihmisistä ja siitä, että saan olla hälinän keskellä ja porista asentajien kanssa. Tykkään myös kuitenkin asioiden järjestelystä ja koordinoinnista, ja siksi tämän työn monipuolisuus kiehtookin minua", Joona kertoo.

Sähköpyöräily vei Joonan mennessään

Joona tekee säännöllisesti päivystyskeikkoja, vaikka työnjohtajana hänen ei niitä tarvitsisi tehdä.

"Noin kerran kuussa otan päivystysvuoron, koska koen, että minulle on tärkeää pysyä käytännön hommissa kiinni. Tykkään tehdä päivystyksiä, koska silloin luvassa on konkreettista keikkatyötä, jossa käyn korjaamassa esimerkiksi asiakkaan rikki menneitä tai vioittuneita lukkoja."

Päivystyskeikoilla ei ajeta pyörällä, mutta muuten Joona ajaa kesät talvet työmatkansa sähköpyörällä Haukiputaalta Ouluun. Matkaa kertyy päivittäin reilu neljäkymmentä kilometriä.

"Lähden pyörän selkään säässä kuin säässä, sillä pyöräily on minulle loistava tapa nollata pää ennen töitä ja sen jälkeen. Viimeisimpien 10 kuukauden aikana kilometrejä taitaa olla kertynyt noin 4 500", Joona kertoo.