Skip to content

Loihde on Minimanin modernin hypermarketin turvateknologiakumppani

Minimani Rovaniemi

Loihde tuottaa turvateknologian palveluita vähittäiskauppaketju Minimanin kaikkiin toimipisteisiin.

Elokuussa 2020 Rovaniemelle laajentunut Minimani halusi Loihteen kumppanikseen myös uuteen hypermarkettiinsa, jonne Loihde toteutti kattavat turvateknologian ratkaisut. Kohteessa toimii Loihteen rikosilmoitin-, kulunvalvonta-, audio- ja kamerajärjestelmät sekä työajanseuranta ja tuotesuojaus. Lisäksi hypermarketissa on Loihteen ratkaisuina kuuloavustimia ja äänievakuointijärjestelmä.

”Meille oli tärkeää saada monipuoliset, kattavat ja laadukkaat turvajärjestelmät yhdestä paikasta. Oleellista on myös se, että järjestelmiä voidaan integroida toisiinsa”, Minimani Yhtiöt Oy:n kiinteistöpäällikkö Pekka Haapanen kertoo.

Loihde tuli mukaan Minimanin Rovaniemen projektiin noin vuosi ennen hypermarketin avaamista. Tuolloin alettiin konkreettisesti suunnittelemaan, millaisia turvateknologian ratkaisuja tarvitaan ja miten ne toteutetaan.

Sujuva etähallinta ja ketterä huolto

Minimani toimii Rovaniemen lisäksi Vaasassa, Seinäjoella, Kokkolassa, Jyväskylässä ja Lempäälässä sekä verkkokauppansa kautta koko Suomessa. Haapanen hoitaa kaikkien kuuden toimipisteen kiinteistöasioita pääasiassa Vaasasta käsin, vaikka liikkuukin ympäri Suomen eri markettien välillä. Tästä syystä palveluiden etähallinta ja huollon sujuvuus ovat arjessa keskeisiä asioita.

”Paikallinen huolto ja ylläpito on tärkeä löytyä kumppaniltamme. Jos esimerkiksi nosto-ovi ei toimi lukitusvian vuoksi, täytyy huollon olla paikalla mieluummin minuuteissa kuin tunneissa. Järjestelmien toimittamisen lisäksi oleellista on ylläpidon ja toimivuuden varmistaminen osana palvelua. On tärkeää, että järjestelmät ovat ajanmukaiset ja ratkaisut keskitettyjä”, Haapanen kiteyttää.

Yhteistyökumppaneiden valinnassa perheomisteinen Minimani arvostaa Haapasen mukaan toimijoita, jotka voivat operoida heidän kaikissa yksiköissään. Laadukkuus ja sujuvat päivitykset ovat myös oleellisia tekijöitä.

”Yhteistyö Loihteen kanssa on ollut mutkatonta ja helppoa. Loihteen kautta saimme toteutettua monta palasta isoon kokonaisuuteen ja nivottua ne yhteen. Myös erilaiset automatisoinnit jouhevoittavat arkea”, Haapanen sanoo.

Luottamus luo pohjan pitkälle yhteistyölle

Haapanen korostaa luottamuksen tärkeyttä yhteistyössä. Asiantuntevuuden ohella turvateknologiakumppanilta kaivataan toimintavarmuutta ja näkemystä asioiden toteuttamisesta.

”Täytyy olla luottamusta siihen, että homma jatkossakin toimii ja että yhteistyökumppani tietää mitä tekee ja että meille suositellaan meille sopivia ratkaisuja. Hartiat on oltava riittävän leveät.”

Loihteen turvateknologiapalveluita on Rovaniemen uuden marketin lisäksi myös muissa Minimanin myymälöissä. Muun muassa kulunvalvonnan ja kameravalvonnan sekä rikosilmoitinjärjestelmän ratkaisuja on tehty Loihteen toimesta eri paikkakunnille.

”Turvajärjestelmäinvestoinnit ovat pitkäaikaisia ratkaisuja. Laajan järjestelmän hankinta voi olla investointi seuraavaksi 20 vuodeksi eteenpäin. Järjestelmien on kuitenkin kyettävä vastaamaan muuttuvan ympäristön uusiin tarpeisiin ja haasteisiin”, Loihteen Vaasan alueen aluemyyntipäällikkö Jan-Christian Malmsten toteaa.

Malmsten on ollut hoitamassa Minimanin asiakkuutta ja kehuu Minimanin edistyksellisyyttä digitaalisissa ratkaisuissa.

”He ymmärtävät uuden teknologian mahdollisuudet ja potentiaalin sekä ovat niitä hyödyntäneet”, Malmsten kuvailee.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamari onkin valinnut aiemmin Minimanin vuoden digitaaliseksi yritykseksi. Haapasen mukaan he näkevät teknologian käytäntöjä automatisoivana ja helpottavana tekijänä.

”Kokonaistoimittajuus, laadukkuus, jatkuvuus, yhteistyö ja luottamus. Siinä ovat kiteytettynä ne oleelliset seikat, miksi valitsimme Loihteen”, Haapanen summaa.

Lue lisää Loihteen turvaratkaisuista.