Skip to content

Lahti Energia: Tietoverkon uudistaminen

Sähkölaitoksessa tietoa kulkee monessa eri verkossa monta eri tarkoitusta varten. Noin 250 työntekijän organisaatiossa toimistoverkko on kaikkein laajin ja käsittää eniten työasemia ja kytkentäpisteitä. Prosessiverkossa hoidetaan eri laitosten toimintoja ja viestiverkko hallitsee sähkön jakelua yli 80 000 asiakkaalle. Lisäksi Kymijärven voimalaitoksilla toimii täysin itsenäinen automaatioverkkonsa. Vain toimistoverkko on liitetty julkiseen Internet-verkkoon.

"Verkkomme on aika monimuotoinen ja siten vaativa ja redundanssin tarve on korkea. Olemme parhaillaan uudistamassa verkon arkkitehtuuria ja yhteydet kaikkien keskeisten toimipisteidemme välillä tulevat olemaan kahdennettuja. Tämän lisäksi toimipisteet yhdistetään rengasmaiseksi verkoksi, jossa kaikki liikenne voidaan viiveettömästi ohjata toista kautta, jos vaikka kaivinkone vahingossa rouhaisisi kahdennetut kaapelit poikki", kertoo Lahti Energian järjestelmäarkkitehti Kari Skyttä.

Yhteistyön vahvuutena Skyttä pitää muun muassa nopeaa palvelua.

"Palvelu on todella nopeaa silloin kun sitä tarvitaan, esimerkiksi vikatilanteissa. Tarjoukset ja laitetoimitukset saadaan nopeasti ja toiminnan takana on hyvä asiantuntemus."

lahtienergia.fi