Skip to content

Iloq sai Loihteesta skaalautuvan turvakumppanin kasvun tueksi

Kolmessakymmenessä maassa toimiva Iloq on vahvasti kasvava lukitus- ja kulunhallinnan yritys, joka edellyttää kumppaneiltaan paitsi osaamista myös skaalautuvuutta. Loihde toteuttaa Iloqille niin IT-infran kuin tietoturvan ratkaisuja, joista uusimpana on kyberturvan valvontapalvelu eli CSOC.

Iloq on suomalainen kasvuyritys, joka tarjoaa lukitus- ja kulunhallinnan kokonaisratkaisuja sekä Suomessa että maailmalla. Viime vuosien voimakas kansainvälistyminen onkin asettanut turvaratkaisuiden osalta erityisiä vaatimuksia valitulle kumppanille. Vuoden 2022 alussa Iloqilla on toimipisteitä kymmenessä eri maassa ja jälleenmyyjiä 30 maassa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Oulussa.

”Skaalautuminen on erittäin tärkeä asia meille nimenomaan kansainvälisen toiminnan ja voimakkaan kasvun näkökulmasta”, Iloqin IT Manager Pasi Kiljunen kuvailee.

Yhtenäisen toimintamallin jalkauttamisen sujuvuuden ja ketteryyden ohella kumppanin kyvykkyys on totta kai tärkeä asia.

”Osaaminen on se ykkösjuttu, joka ratkaisee. Meillä on pitkä yhteistyö Loihteen kanssa. Asioiminen on helppoa eikä tarvitse vääntää rautalangasta. Loihteen asiantuntijoiden kanssa on mukava toimia”, Kiljunen sanoo.

Laitteista ja liittymistä tietoturvaratkaisuihin

Loihde vastaa Iloqin tietoverkon toimivuudesta. Kytkimet, palomuurit ja langattoman verkon laitteistot ovat Loihteen valvonnassa ja hallinnassa. Lisäksi yhteistyöhön kuuluvat verkon yritysliittymät sekä päätelaitteiden tietoturvapalvelut. Pitkään jatkunut yhteistyö on syventynyt vuosi vuodelta ja sen uusimpana ilmentymänä on Loihteen ympäri vuorokauden toimiva kyberturvan valvontapalvelu eli CSOC. Vaikka haastatteluhetkellä CSOC-palvelu on ollut Iloqilla käytössä vasta muutaman kuukauden, heillä on jo takanaan hyviä kokemuksia siitä. Taustakohina on saatu pois ja oleelliset tapahtumat erottuvat joukosta.

”On mukavampi nukkua yöt, kun tiedämme, mitä verkossamme tapahtuu. Ja lisäksi tapahtumiin tarvittaessa reagoidaan, jos jotain poikkeavaa ilmenee”, Kiljunen kiteyttää.

Kyberturvapuolen vahvistaminen on ollut viime vuosina erityisen huomion kohteena niin Iloqilla kuin monella muullakin Loihteen asiakasyrityksellä.

”Meidän omakin liiketoimintamme on turvallisuudessa ja siksi turvallisuus on meille erityisen tärkeä ja oleellinen osa kaikkea tekemistämme.”

Tiivis yhteistyö on hioutunut vuosien varrella

Pitkä yhteistyö on vuosien saatossa löytänyt sopivan taajuuden.

”On myös hyvä asia, että kumppani pystyy sopivalla tavalla haastamaan vaikkapa sen osalta, onko jokin toimintatapa järkevä”, Kiljunen luonnehtii.

Entä mitä CSOCin jälkeen? Mikä voisi olla seuraava askel Iloqin yritysturvallisuuden kehittämisessä?

”Uusia juttuja on tulossa. Elämme nyt vuonna 2022 varsin epävarmoja aikoja ja turvallisuutta on aina kehitettävä.”

Myös Loihteen OneManage-asiakasportaali saa Kiljuselta kiitosta.

”OneManage tarjoaa hyvän kokonaisnäkymän siihen, miten Loihteen eri palvelut toimivat.”

Varsin tuore yhteinen ponnistus on myös Iloqin pääkonttorin muutto Oulussa. Yhden viikonlopun aikana tulivat kuntoon niin verkkolaitteet, palomuurit kuin WLAN-verkotkin.

”Meillä oli jälleen kerran asiantuntevat yhteyshenkilöt käytettävissä ja kaikki meni sujuvasti. Tavoite oli saada muutto hoidettua viikonlopun aikana ja jo sunnuntaina kaikki oli kunnossa.”

Loihteen myynti- ja asiakkuuspäällikkö Jussi Viljanen toteaa, että selkeät tavoitteet vievät yhteistyötä hyvin eteenpäin.

”Hyvä keskusteluyhteys on asiakkuuden kehittymisen kannalta tärkeää. Kun yhteiset tavoitteet ovat selvillä, löydetään kyllä ratkaisut, joilla niihin päästään.”