Skip to content

Loihteen toimittama ABLOY PULSE turvaa kolmen kerrostalon taloyhtiön

As Oy Rokkalantornit on yksi Mikkelin suurimmista taloyhtiöistä, johon kuuluu kolme kerrostaloa ja yhteensä 123 asuntoa. Iso taloyhtiö luottaa uudessa lukituksessaan ABLOY PULSE -järjestelmään.

Asumisturvallisuus etusijalla

Kun vuonna 1963 rakennettuun taloyhtiöön tehtiin mittavat rakennustekniset muutokset LVIS-toimenpiteiden ja hissien uusimisen myötä, haluttiin myös lukitus uusia nykyaikaiseksi ratkaisuksi.

"Meillä oli käytössämme vanhat ura-avaimet, jotka olivat olleet taloyhtiössämme ainakin 25 vuotta. Kun kopioita sai suutareilta, tuli tarve, että varmistaaksemme asumisturvallisuuden vaihdetaan lukitusjärjestelmä uudempaan", kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Matti Salonen.

Isossa taloyhtiössä vaihtuvuutta myös riittää, mikä osaltaan vaikutti turvallisuusriskiin. Lisäksi taloyhtiöllä on tiettyjä yhteisiä tiloja, kuten sauna ja varastohuoneita, joten kulkuoikeuksista haluttiin pitää huolta ja niitä oli tarve räätälöidä.

Rokkalantornien kolme kerrostaloa Mikkelissä.

"Meillä on aika paljon pieniä yksiöitä ja paljon vuokralaisia. Jos aiemmin avain hävisi, niin turvallisuus väheni selvästi. Se oli lähtökohta", Salonen toteaa.

Uusi järjestelmä on käytännöllinen ja moderni

Uudeksi ratkaisuksi taloyhtiö valitsi sähköisen ABLOY PULSE -lukitusjärjestelmän. Se tuo turvaa kohteelle monessa suhteessa.

Pääoven saa auki avaimen perää näyttämällä.

"PULSE-järjestelmällä voidaan muokata kulkuoikeuksia lennosta. Jos joku on hävittänyt avaimen, se pystytään ilman mekaanisia toimenpiteitä poistamaan järjestelmästä etänä", sanoo Loihteen myynti- ja projektipäällikkö Pasi Siiskonen.

Järjestelmän toiminta-ajatus pohjautuu siihen, että talossa on ainakin yksi päivittävä lukija, yleensä pääovessa. Näin on myös Rokkalantorneissa. Lukijaan päivitetään muuttunut tieto, ja siitä tieto siirtyy avainten mukana kaikkiin muihinkin avainpesiin. Avaimet ja lukot siis kommunikoivat keskenään.

Pattereita tai johtoja PULSE ei tarvitse, sillä se tuottaa itse energiansa.

Lukko saa energiansa avaimen liikkeestä.

"Avaimessa ei ole paristoa, vaan järjestelmä kehittää tarvitsemansa energian avaimen hyötyliikkeen liike-energiasta", Siiskonen selventää.

Sähköiseen lukitusjärjestelmään jäävät kulkemisesta niin ikään lokitiedot.

"Jos väärinkäytöksiä tiloissa tapahtuu, voidaan tarvittaessa selvittää, kuka on kulkenut ovista", hän jatkaa.

Sujui kuin elokuvissa

Taloyhtiöllä oli harkintaprosessinsa aikana myös toinen sähköinen lukitusjärjestelmä harkinnassa.

"Vertailimme vaihtoehtoja useamman kuukauden ajan, mutta sitten totesimme, että PULSE on ihan viimeistä huutoa. Myös avaimen ulkonäkö oli moderni. Sekin oli yksi kriteeri, joka huomioitiin", Salonen kertoo.

ABLOY PULSE vastasi taloyhtiön tarpeisiin.

"Kyllä tämä lukituksenvaihto on lisännyt turvallisuutta. Tällä varmistetaan, että talon ovesta tulee sisään ”oikea kulkija”", hän pohtii.

Taloyhtiöllä oli alun perin tarjous kolmesta liikkeestä, minkä jälkeen yhtiö valitsi Loihteen. Päätökseen vaikutti pitkäaikainen ja hyvä luottamussuhde Loihteen yhteyshenkilön kanssa.

"Lukituksenvaihto kaikkineen sujui kyllä ihan niin kuin elokuvissa. Aikataulu ja kaikki menivät kuten oli sovittu", Salonen myhäilee.

"Lukkoja vaihtaneet Loihteen asentajat selvittivät kaikille asukkaille, miten lukot toimivat, ja esiintyivät erittäin asiallisesti ja jämptisti", Salonen kehuu.

"Hyvä mieli jäi koko urakasta", hän päättää tyytyväisenä.

Artikkelin pääkuvassa vasemmalla Loihteen myynti- ja projektipäällikkö Pasi Siiskonen ja oikealla Rokkalantornien taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Matti Salonen.

Onko uusi lukitusjärjestelmä harkinnassa? Tutustu Loihteen turvaratkaisuihin.