Skip to content
hero-image

Operatiivinen datan laatu

Autamme asiakasta saamaan näkyvyyttä päätöksenteossa käytettävän datan laatuun​

Popup

Raportointi ei ole luotettavaa, erilaisia häiriötilanteita ilmenee. Voiko ratkaisuun luottaa?

Asiakkaalla on tiedolla johtamisen tekninen ratkaisu olemassa. Raamit ovat siis kunnossa, mutta ei ole täyttä varmuutta mikä on esimerkiksi raporteille nousevan datan laatu. Kaatuneet ajot on korjattu, mutta onko data edelleenkään kunnossa? Pahimmillaan tilanne kehittyy huonommaksi pikkuhiljaa eikä muutosta heti havaita.

Datan laatu tarkoittaa datan tarkkuutta, täydellisyyttä, ajantasaisuutta, johdonmukaisuutta ja merkityksellisyyttä, jotka yhdessä muodostavat sen arvon ja luotettavuuden. Teknisellä datanlaadun valvonnalla tähdätään siihen, että data on tallennettuna ajallaan, oikeassa paikassa, oikeassa muodossa. Korkealaatuisen datan ylläpito on jatkuva prosessi, joka vaatii jatkuvaa seurantaa, päivittämistä ja parantamista.  

 

Miksi valita meidät kumppaniksi?

Toteutamme käytännön valvonta- ja monitorointiratkaisun sekä mittariston, joiden avulla datan laatua voi seurata päivätasolla. 

Tuemme myös datan laatuun liittyvien prosessien määrittelyssä ja jalkauttamisessa. Datan laadun haasteet ovat moninaisia ja niiden voittamiseksi tarvitaan vankkaa datanhallintastrategiaa. 

Loihde tarjoaa myös jatkuvan palvelun koko dataratkaisulle ja siihen liittyen datan laadun proaktiivisen valvonnan ja laatua korjaavien toimien koordinoinnin.  

icon
Picture

Jouko Muurinen

Service Director, Data Solutions

+358 40 842 2840

Ketterää osaamista

Loihde_some (10)

Operatiivisen datan laadun tekninen toteutus tehdään projektina ketterillä kehitysmenetelmillä. ​

Prosessi kuvataan/dokumentoidaan yhteistyössä asiakkaan edustajien kanssa.​

Loihteen asiantuntijat perehtyvät dataratkaisuun ja suunnittelevat ja toteuttavat siihen soveltuvat laadun seurantaa mahdollistavat toteutukset.

  • Perehtyminen nykyiseen toteutukseen ja tunnistettuihin haasteisiin
  • Datan laadun ratkaisun suunnittelu ja projektointi. Projektisuunnitelman läpikäynti asiakkaan kanssa
  • Teknisen toteutuksen vaiheittainen edistäminen. Vaihe kerrallaan tuotantokäyttöön
  • Jatkuvien palveluiden käyttöönotto, datan laadun seuranta osana tätä palvelua

Asiakas saa käyttöönsä datan laadun valvonnan ja monitoroinnin teknisen ratkaisun sekä mittariston. Loihde voi myös tarjota jatkuvan palvelun koko dataratkaisulle ja siihen liittyen datan laadun proaktiivisen valvonnan ja laatua korjaavien toimien koordinoinnin.​

Laadunvalvonnan kautta asiakas saa lisää luottoa hyödynnettävän datan   paikkansapitävyyteen muun muassa raportoinnissa.

Loihde toteuttaa tiedolla johtamisen kokonaisuuteen sovitetun operatiivisen datan laadun ratkaisun​.

Datan laadun valvonta tuo mukanaan monenlaisia hyötyjä, kuten tehokkaampaa päätöksentekoa, operatiivisten tehottomuuksien vähentämistä ja asiakastyytyväisyyden lisäämistä. Se mahdollistaa myös ongelmien aikaisen havaitsemisen ja niiden vaikutuksen mittaamisen.   

On myös hyvä huomioida, että toimiakseen hyvin tekoäly tarvitsee laadukasta dataa.

Loihde - Office 2 - DSCF2831 - 1920 x 1280